avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Modificare plangere pe baza art. 340 plangere solutii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Modificare plangere pe baza art. 340 plangere solutii procuror

Ca pers. vatamata, am formulat plangere pe baza art. 340 impotriva ordonantei prim procurorului, care a mentinut o ordonanta de clasare data de procuror, fiind indus in eroare chiar de textul acestuia (impotriva prezentei ordonante se poate formula pe baza art. 340 plangere in termen de 20 zile), chiar daca nu continea o ordonanta de clasare.

Inainte de primul termen, dupa ce partea adversa a solicitat respingere prin exceptie, am precizat in scris ca doresc sa extind plangerea asupra ordonantei de clasare, insa aceasta data era dupa cele 20 de zile pentru plangere.

Jurisprudenta ce spune in acest caz, se va respinge cu exceptie?
Incheierea penala 718/2015 din 03 Iunie 2015 este un contraexemplu.
Obiectul plângerii prevăzute în art. 340 C. proc. pen. îl constituie 0rdonanta de clasare dată de procuror şi nu actul prin care procurorul ierarhic superior respinge plângerea făcută conform art. 339 alin. 4 c.p.p. impotriva ordonantei.
In considerente, ati facut vorbire si de ordonanta de clasare a procurorului de caz?
In cererea de chemare in judecata depus in termenul de 20 de zile am mentionat ordonanta de clasare la descrierea "in fapt", insa 2 linii deasupra e scris clar ca formulez plangere impotriva solutiei dispus de prim procuror (acesta nu contine o ordonanta de clasare).

De ex. incheierea penala 718/2015 din 03 Iunie 2015 face referere la faptul ca petentului i-a fost pus in discutie de mai multe ori impotriva carui ordonante formuleaza plangere, acesta sustinand ca impotriva mentinerii ordonantei de clasare a prim procurorului (care nu continea clasare). In cazul meu am precizat clar in scris ca doresc sa extind plangerea si impotriva ordonantei de clasare a procurorului de caz daca acest lucru nu era clar de la inceput, insa poate fi considerat ca am depasit termenul de 20 de zile...
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2018
anti77, utilizator
Daca faceti referire in considerente si de ordonanta de clasare, nu ar trebui sa fie probleme.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cemare in judecata parchet contra unei ordonante de clasare / penal inam_ro inam_ro Cui ma adresez pentru chemare in judecata Parchet contra unei Ordonantei de clasare ( care dispune neinceperea urmaririi penale)? Ma adresez Sectiei ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata la contencios administrativ sau penal? inam_ro inam_ro Chemare in judecata la contencios administrativ sau la sectia penala? Am primit o ordonanta de clasare de la Parchet pentru o fapta penala. Carei instante ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca procurorul general nu solutioneaza plangerea? aidu aidu Am contestat, art. 339, ordonanta de clasare. Insa PG nu a solutionat plangerea in 20 zile. Trebuie sa atac in instanta ordonanta, in temeiul art. 340 ... (vezi toată discuția)