avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate curte privata in curte comuna
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

curte privata in curte comuna

buna ziua...la achizitionarea apartamentului am luat si o bucata de teren din curte cu nr cadastral etc...apartamentul fiind la parter si acel teren in imediata vecinatate...as dori sa il imprejmuiesc...de ce am nevoie...gardul va fi din teava rectangulara si inaltime de 1.5 m...am nevoie de acordul vecinilor tinand cont ca terenul in cauza este proprietate privata sau nu?
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 12:55, 31 Martie 2018
art 561 cod civil va da dreptul sa ingraditi proprietatea pe banii dvs. daca doriti teava rectangulara veti avea nevoie si de autorizatie de constructie
chiar daca acest teren se afla in curtea comuna a blocului? dar repet fiind cumparat cu acte...
Necesitatea autorizatiei de constructie nu se raporteaza la vecinatati ci la modul de construire a gardului si e destul de probabil sa gasiti un vecin amabil si cu suficient timp sa va faca o reclamatie. Daca doriti fara autorizatie incercati panouri mobile sau vegetatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna termenul suprainaltare raduviorel01 raduviorel01 Buna seara, In urma cu ceva timp (cca14 zile ) pe un gard din caramida, proprietate privata, am montat doua panouri demontabile (constructie usoara metalica ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire grădină Julius_bb Julius_bb Buna. Am un apartament situat la parterul unui bloc p+2. Împreună cu apartamentul, am cumparat și grădina din lateralul blocului unde am și ieșire ... (vezi toată discuția)