Buna ziua!
Apelez la dvs. cu o problema care ma pune intr-o oarecare dificultate, si anume:
In cel de-al doilea semestru, odata cu noile materii, au venit la catedra si alti profesori specializati in domeniu. Dintre acestia, un profesor, din punctul meu de vedere face un abuz in functia sa. La primul curs, dat fiind faptul ca dansul trecea foarte repede prin materie si nu apucam sa notam o fraza completa, am ridicat mana si l-am rugat foarte respectuos daca poate sa vorbeasca putin mai rar ca noi, studentii, sa putem nota macar niste idei principale din ceea ce spune dansul.
Mi s-a raspuns foarte sobru si apasat ca dictarea se face la clasa a 2-a si ca daca vrem sa invatam, sa ii cumparam cartea sau sa o luam de la biblioteca. L-am rugat inca o data, explicandu-i cu frumosul in ce situatie suntem, la care dansul mi-a dat acelasi raspuns. Dupa curs, am fost oprit de dansul si mi s-a spus ca nu ii place atitudinea mea, ca sunt neobrazat si ca la urmatorul curs, vom avea formule si poate acolo voi apuca sa scriu, mentionand ca n-ar trebui sa ma mai obosesc pentru ca o sa vorbim in sesiunea de restante.
Trecand peste asta, in facultate s-au organizat 5 programe de antreprenoriat, unul fiind organizat de dansul, iar alte patru de catre alti profesori. M-am inscris la unul din cele 4, nu la cel organizat de domnul, gest care se pare ca mi-a agravat situatia. Cand a aflat ca nu m-am inscris la dansul, cu greu puteam sa mai intru la cursuri, dupa lungi insistente si sa nu mai spun ca pe unde ma vede, acolo se gaseste sa imi reproseze cate ceva. Nu cred ca este drept ca un profesor sa se poarte asa, mai ales ca sunt unul dintre studentii buni, imi voi pierde bursa doar pentru faptul ca l-am rugat sa treaca putin mai usor prin materie si am ales alt program decat al dansului. Mentionez ca observatiile si dialogul meu cu dansul au fost realizate pe un ton decent din partea mea si fara a-i adresa injurii sau alte lucruri pentru care s-ar fi putut simti jignit.
Ce as putea face? Daca voi face plangere la decanat, sunt convins ca mai rau imi voi inrautati situatia deoarece domnul si domnul decan sunt foarte buni prieteni. Exista o alta modalitate?
Multumesc !
P.S.: Imi cer scuze daca am postat in categoria nepotrivita.
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
17:49, 2 Aprilie 2018