avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... azil politic
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

azil politic

buna ziua.sunt refugiat politic din irak si locuiesc de 11 ani in grecia.am facut cerere d azil politic inca din primul an care a ramas la stadiul d cerere si azi.fara nici un raspuns.acum 3 ani am facut un copil cu o romanca suntem impreuna,dar in irak nu ma pot intoarce iar in grecia suntem 2 de fapt 3 straini:(ce sanse am sa obtin azil politic deoarece vrem sa ne stabilim in romania?undeva sa facem si noi radacini.......:(
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:03, 27 Octombrie 2009
I. Pentru obtinerea de azil politic : Înaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR) este reprezentat in Romania de partenerul guvernamental al Oficiului Român pentru Imigrari (ORI), care a acordat protectie subsidiara unui numar de irakieni, barbati singuri si familii, inca din anul 2003, care au parasit Irakul datorita razboiului declansat in anul 2003.
Conditiile pe care o persoana trebuie sa le îndeplineasca pentru a primi azil sînt prevazute, pe plan intern, în Legea azilului - Legea nr.122/2006 - , cît si în prevederile Conventiei de la Geneva si în aquis-ul comunitar. Aceste documente precizeaza ca solicitantul trebuie sa faca dovada ca este persecutat pe motive etnice, religioase sau politice. În legislatia româneasca, o persoana poate primi protectie subsidiara daca argumenteaza ca a fost amenintata, de exemplu cu pedeapsa cu moartea.
II. O alta varianta ar fi cea de obtinere a dreptului de sedere[/i], avand in vedere ca aveti o prietena romanca din care a rezultat si un copil; in timp, va veti casatori si veti putea obtine si cetatenia romana.
Pentru ambele proceduri, ar fi bine sa vorbiti cu un avocat mai indeaproape, daca doriti sa aveti un rezultat favorabil.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
Doinita Stingaciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Azil politic saiadi saiadi buna ziua.refugiat politic din irak,locuiesc in atena de 11 ani.am facut cerere d azil politic inca din primul an care a ramas la stadiul de cerere si azi.acum ... (vezi toată discuția)
Azil in alta tara!!!!!!! KARAOKE2010 KARAOKE2010 as dorii sa cunosc daca pot solicita azil politic in alta tara si care este procedura????????????? (vezi toată discuția)
Azil politic canada Catalin PMM Catalin PMM Salut ma numesc Catalin si doresc sa cer azil politic in Canada ma aflu aici Deja , Mentionez ca am foarte multe motive sa nu revin in tara ( Romania) Am 20 de ... (vezi toată discuția)