Am o nelamurire si as dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.
O persoana va prelua o firma unde va deveni asociat unic. Ocazie cu care persoana doreste sa-si stabileasca sediul in localitatea de unde este ea. Pentru schimbarea sediului, are nevoie insa de un contract, de inchiriere in acest caz, pe care-l va completa in numele ei? Daca este asa, cei de la ONRC nu-l iau de bun pentru sediu. Daca il face in numele firmei, ea inca nu are nici o calitate acolo si nici stampila. Deci?
Exista varianta unui comodat intre ea si firma ulterior, dar as dori sa evit asta.
Cum ma sfatuiti sa procedez in asa fel sa fie simplu si legal.
Asta am recomandat si eu actualei conduceri, dar patronii vor sa incheie contractul viitorul asociat. Mi s-a intamplat odata, sa depun o mentiune pentru o cesiune de parti sociale, iar asociatul care iesea din firma, a dorit sa se schimbe sediul firmei, intrucat era declarat la el acasa. Sediul a fost schimbat la un punct de lucru al firmei, unde contractul era incheiat de vechiul asociat, dar ca titular era firma. Functionara de la ONRC a "strambat" din nas, spunand ca nu se poate, pentru ca este un contract incheiat de fostul asociat, care iesea din fima. I-am explicat ca mie mi se pare decizia legala, intrucat persoana juridica era parte in contract, iar asociatul doar reprezentantul ei legal. Nu stiu cum poate sa incheie un contract o atare persoana, care, desi urmeaza sa devina asociatul unic al firmei, nu are inca nici o calitate in firma.
Firma are un administrator, spatiul care se inchiriaza pentru sediu social are un proprietar. Contractul de inchiriere se incheie intre firma, prin administrator sau altcineva imputernicit de catre acesta, si proprietarul spatiului.
Trebuie vazut daca in spatiul respectiv au mai multe firme declarate ca sedii sociale. In acest caz, proprietarul trebuie sa fie asociat in firma.
Asta cunosc si eu, multumesc totusi pentru raspunsuri. Am ajuns la concluzia ca va trebui sa procedez cum cred eu de cuviinta. In orice caz, cand depui acte la ONRC in alt judet decat al tau, parca depui in alta tara. Nu inteleg de ce nu sunt aceleasi reguli peste tot. Intr-un judet se accepta contractul incheiat pe numele viitorului asociat, in altul nu. Ca la noi, la nimeni!
Firma poloneza
annemona2000
Buna ziua,
Colaborez cu o firma poloneza care doreste infiintarea unei societati SRL sau reprezentanta in Romania.
Firma va fi de recrutare/ plasare forta ... (vezi toată discuția)