avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Recuperare dividende neplatite
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Recuperare dividende neplatite

Buna ziua,

Sunt participant minoritar intr-o firma (SRL) ce a avut profit in anii anteriori. Dividende a scos doar actionarul majoritar in acesti ani. Nu exista nici o hotarare AGA prin care dividende se dau doar unuia din actionar. Cum pot sa-mi recuperez dividendele care mi se cuvin?

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:14, 2 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu poate sa se dea o astfel de hotarare prin care sa se distribuie dividende doar catre un singur actionar. Si nu putea sa se faca plata dividendelor din anul urmator daca nu s-au platit catre toti sociatii pentru anul curent. Doar prin instanta si cu cerere si de penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aga atacata in instanta Dascalu Camelia Raluca Dascalu Camelia Raluca Buna ziua,Sunt actionar minoritar la o SA.De curand a avut loc o AGA in care s-au discutat si stabilit diverse aspecte, inclusiv neacordarea de dividende ... (vezi toată discuția)
Dividende - cui i se cuvin? andra10 andra10 As vrea sa va aflu pararea in urmatoarea problema: O societate pe actiuni inchisa a realizat profit atat in 2006 cat si in 2007. La aprobarea situatiilor ... (vezi toată discuția)
Interventia asociatului majoritar pentru stingerea unui litigiu comercial castigat siron siron Sunt asociat minoritar si administrator intr-un SRL , din care asociat majoritar este o firma straina. SRL-ul pe care-l administrez are un litigiu comercial cu ... (vezi toată discuția)