avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... infiintare ascotiatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

infiintare ascotiatie proprietari

buna ziua

doresc sa infiintez o asociatie de proprietari prin desprindere ( asociatia veche datorii foarte mari la radet) am fost la avocat si mi-a spus ca intai sa reglementam problema cu contorizarea.
intrebarea este:
pot infiinta asociatia noua fara contorizare, deoarece prin noua asociatie la compania de apa se face bransament separat, iar la radet cam 90% trec pe gaz. eu ca si persoana fizica sunt cam "legat de picioare" si prefer sa am asociatia, apoi sa pleluam contractele la enel,etc.
Cel mai recent răspuns: rwm , utilizator 11:44, 3 Aprilie 2018
Pana la contorizare este necesar sa verificati daca va incadrati in dispozitia in vigoare
L nr 230/2007
Articolul 5
(1) Asociatia de proprietari se infiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, din cadrul unei cladiri. Acordul se consemneaza intr-un tabel nominal, anexa la acordul de asociere .
(2) In cladirile de locuinte cu mai multe tronsoane sau scari se pot constitui asociatii de proprietari pe fiecare tronson ori scara in parte numai in conditiile in care nu exista o proprietate comuna aferenta tronsoanelor sau scarilor care nu poate fi delimitata.
(3) Daca este cazul, asociatiile de proprietari infiintate pe scari sau tronsoane de cladire isi reglementeaza intre ele raporturile juridice cu privire la aspectele tehnice comune acestora, printr-o anexa la acordul de asociere .

da, avem tabelul de semnaturi, acordul din 20 apartamente 1 nu vrea asociatie noua( restant cu datorii), tabelele cu semnaturile pt presedinte, administrator,cenzor, acordul locatarilor transformare uscator in sediu asiciatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces radet ContSters189595 ContSters189595 avem un proces pe rol cu radetul,privind nerecunoasterea unor penalizari in momentul de fata strangem semnaturi pt desprindere de asociatie. radetul ne ... (vezi toată discuția)
Asociatie noua, bransare separata? ContSters215324 ContSters215324 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc vechi nationalizat in care locuiau chiriasi la stat. Intre timp unii au devenit proprietari, altii sunt inca chiriasi (printre ... (vezi toată discuția)
Restante, sistare radet, infiintare ap dcfg dcfg Buna ziua, In prezent in blocul in care locuiesc am 6 proprietari cu restante mai mari de 10.000 de lei, 17 proprietari cu restante intre 1.000 de lei si ... (vezi toată discuția)