avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Două executări silite, care însumate depășesc 1/2 ...
Discuție deschisă în Executare silită

Două executări silite, care însumate depășesc 1/2 din venituri. Cum pot rezolva această situație?

Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu in raspuns, am in acest moment 2 popriri una veche de aproape 1 an si una care a fost instituita la sfarsitul lunii martie. Cea veche este infiintata pe cont bancar retinerea din drepturile salariale se face de catre banca, in cazul celei noi executorul imi motiveaza ca creditorul nu vrea sa ridice infiintarea popririi la instituta unde lucrez si sa ramana doar cea de pe cont desi am trimis o cerere in care am explicat situatia .In acest caz mi se va face o retinere de 1/3 din venituri la institutie pentru a doua executare si inca o retinere de 1/3 din restul drepturilor salariale virate in cont pentru prima executare. Tinand cont ca legea prevede ca valoarea maxima a retinerilor din drepturi salariale in cazul mai multor creditori este de 1/2 cum pot cum pot sa il determin pe executorul celei d-a doua creante sa accepte ridicarea popririi de la institutie si sa accepte poprirea pe cont. Din punct de vedere legal exista vreo prevedere cu privire la acest lucru in sensul ca daca exista o retinere din cont bancar in baza unei popriri si viitoarele retineri trebuie facute tot din cont? Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns si va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt doua executari silite, doi creditori si doi executori judecatoresti?
Da. Am luat legatura cu al doilea executor cu rugaminte sa ramana doar poprire pe cont si sa mi se retina o doime din salariu care sa de imparta la amandoi, dar acesta a spus ca , creditorul nu isi da acordul si sa vorbesc cu primul executor sa faca poprire la institutie si nu pe conr. Ce fac in cazul in care nici primul nu vrea , voi plati 1/3 primului prin institutie si 1/3 pentru al doilea prin cont?
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
Analincat, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nu spune ca s-ar aplica in functie de acordul creditorului, ci spune ca instanța de executare în circumscripția căreia a început prima executare, la cererea persoanei interesate sau a oricăruia dintre executori, le va conexa, dispunând să se facă o singură executare de către executorul judecătoresc care a îndeplinit actul de executare cel mai înaintat. Cu alte cuvinte, copilul care nu plange, nu primeste ... Așa-i și aici, daca ține, ține, iar daca nu, nu.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
trandafir2, moderator
Buna ziua.
Va multumesc mult pentru lamurire dar dat fiid faptul ca aceste 2 exetari sunt finalizate in instanta si s-a inceput poprirea din venituri,ati putea sa imi spuneti pana in ce moment poate fi ceruta conexiunea lor. Va multumesc anticipat pentru eventuala lamurire.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
Analincat, utilizator
Depinde cum este calificata cererea dvs., respectiv daca este formulata pe calea contestatiei la executare atunci trebuie introdusa in 15 zile de la data primului act de executare nelegal privind depasirea limitei in care sunt urmarite veniturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita PaulMarica PaulMarica buna seara, va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele: am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)
Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Popriri pe venitul din salariu mihait70 mihait70 Buna ziua, doresc sa stiu daca in cazul existentei unei popriri pe salariu infiintata de catre un executor judecatoresc(in urma unui credit bancar), in cazul ... (vezi toată discuția)