avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... infiere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

infiere minor

sunt o mama necasatorita care isi creste singura copilul.pe certificatul de nastere la numele tatalui este liniuta.am fost crescuta la randul meu de o matusa care dupa moartea mamei nea luat in tutela.acum batrina are 87 de ani si sufera de cecitate.iam facut pensie de handicap cu drept de insotitor.spuneti va rog daca poate batrina sal infieze pe baiatul meu.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 19:20, 27 Octombrie 2009
@ioanadd, va rugam sa nu mai postati mesaje consecutive. Pentru adaugiri sau modificari, aveti butonul,,editeaza" . Va multumim.
Adoptia are loc in instanta , nu la notar.
Daca hotararea din recurs nu convine unei parti, nu are calea apelului, ci invers. Daca nu-i convine hotararea din apel poate face recurs. Recurentul este cel care introduce recursul ( partea nemultumita).
Este putin probabil ca batrana sa poata deveni mama adoptiva, avand in vedere varsta sa inaintata cat si boala, handicapul . Cel mai bine ar fi daca aceasta ar intocmi un testament pentru minor.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
ContSters47264, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Capacitatile de a adopta ale doamnei trebuie sa fie atestate de catre Directia Generala de asistenta sociala si protectia copilului in urma unei evaluari complexe.
Dupa cum supuneau si celelalte persoane trebuie ca evaluatorii sa-si formeze convingerea ca persoana adoptatoare poate asigura conditii optime copilului si viitorul acestuia pe termen mediu cel putin.
Mai mult decat atat, un copil poate fii adoptat numai in situatia in care a fost incuviintata deschiderea procedurii adoptiei interne de catre instanta de judecata. Pentru aceasta trebuie intocmit pentru copil plan individualizat de protectie cu finalitate adoptia. Acest plan se intocmeste numai pentru un copil cu masura de protectie. Iar masura de protectie se instituie numai in situatia copilului separat de parinti.
Din punctul meu de vedere (sunt seful serviciului de adoptii si plasamente de la o directie din tara) doamna nu ar putea primi atestatul de persoana apta sa adopte si nu sunt indeplinite in cazul de fata conditiile pentru instituirea plasamentului pentru copil, dumneavoastra locuind impreuna cu copilul si avand relatii firesti de afectiune.
Consider ca in acest caz expus de dumneavoastra nu este in interesul copilului adoptia de catre doamna si un testament ar fii cel in masura sa reglementeze situatia succesiunii.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
19681127, utilizator
Nu se va da accept pentru aceasta adoptie.Matusa nu este in situatia de a primi atestatul de persoana apta sa adopte eliberat de Comisia pentru Protectia Copilului.
adoptia este de competenta tribunalului, iar nu a notarului .
iar adoptia cu efecte restranse a fost abrogata .

parerea mea este ca nu se poate materializa un astfel de act de adoptie intre matusa dvs si fiul dvs .
daca doriti sa mosteniti pe matusa dvs aceasta va poate face dvs /fiului dvs . un act de donatie /testament . ( daca nu exista si alte rude ) .
in cazul in care ar exista si alti posibili succesori la mostenirea matusii , puteti incheia un contrat de intretinere cu aceasta .
rezolutiunea contractului poate fi invocata doar de dvs sau matusa dvs .

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pt succesiune ...mama are testament..dar din cel vechi...sora ... gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna ziua, pt succesiune ...mama are testament..dar din cel vechi...sora ei nu este de acord...vrea jumate...noi am inteles ca are dreptul al un sfert...ce ... (vezi toată discuția)
Care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de moștenirea unei familii (părinți și fiu)? BG BG Va rog sa-mi sugerati care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de mostenirea unei familii, dupa decesul proprietarilor si a fiului ... (vezi toată discuția)
Mostenire Stoica Gabriela Madalina Stoica Gabriela Madalina Buna ziua, Matusa mea,sora bunicii mele,in varsta de 78 ani,doreste sa ne faca acte pe proprietatea ei,sotul a decedat cu ceva ani in urma,iar unicul ei fiul ... (vezi toată discuția)