avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfintare post individual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfintare post individual

Buna seara,
Angajatorul mi-a desfintat postul de lucru si ma aflu in perioada de preaviz. Am primit salarii compensatorii insa in decizia de desfintare

Desi postul este prevazut ca eliminat din organigrama nu cred ca aceea organigrama exista cu adevarat.
Departamentul pe care il conduc nu a fost de drept reconfigurat decat cu schimbarea mea de fapt si este un post similar ca incadrare COR cu cel putin alti 10 colegi din companie
nu regasesc anuntarea OJFM pentru sprijinul reincadrarii mele in munca
pe postul meu se afla déjà alta persoana dar nu official
urmeaza sa am un copil in ianuarie 2010 si angajatorul cunoaste lucrul asta. Nu beneficiez de protectie la desfintarea unui post de munca? Dar daca la data procesului voi figura ca intretinator de familie?
Compania se extinde in alt oras si nu mi s-a facut invitatia de a colabora la noul punct de lucru unde se vor face angajari incepand cu februarie anul viitor.

Sunt putin disperat de probleme financiare care ma pandesc si vreau sa stiu daca am drepturi care mi-au fost incalcate sa pot justifica actionarea in justitie a angajatorului.
Cel mai recent răspuns: Eduard l , utilizator 14:19, 29 Octombrie 2009
Daniel Shneker a scris:

faptul ca deschide un nou punct de lucru inseamna ca il obliga sa ma reincadreze in munca la data respectiva(peste cateva luni) cu aceleasi drepturi salariale si cu plata drepturilor din urma?

faptul ca voi fi parinte in ianuarie banuiesc ca nu are relevanta la momentul desfiintarii postului?
cum justifica angajatorul ca exact eu am fost cel ales din 10 colegi cu functii identice?

multumesc,

sorin



1. Faptul ca va deschide un nou punct de lucru in alta locatie nu obliga pe angajator sa va recheme la lucru. Sa nu incurcam obligatiile ce rezulta din concedierea colectiva cu cele din concedierea individuala.
In cazul dvs este o concediere individuala. Deci, nu exista nici o obligatie. Cu atat mai putin aceea de a va oferi aceleasi drepturi - ptr ca atunci veti incheia un alt CIM cu alte clauze, nu se mai lucreaza pe acelasi CIM - si in nici un caz nu veti primi drepturile din urma. Pe acestea le veti putea primi doar in cazul in care actionati in judecata angajatorul si castigati procesul. Doar cu hotarare judecatoreasca.
2. Faptul ca veti deveni tatic in ianuarie nu are nici o relevanta ptr aceasta desfiintare. Desfiintare are loc in octombrie. In octombrie nu sunteti tatic.
3. In privinta justificarii alegerii dvs din cele 10 posturi identice..........
Sunteti sigur ca posturile sunt identice? Toti cei 10 au aceleasi atributii? Inteleg ca sunteti cadru de conducere. Presupun ca nu sunteti 10-11 sefi cu aceleasi atributii! Si nici cu aceeasi pregatire. Si nici cu aceleasi rezultate. Si exemplele pot continua.
Daca angajatorul a dorit o reorganizare si eficientizare a activitatii iar ptr aceasta o solutie era reducerea postului dvs de conducere nu cred ca puteti sa dovediti contrariu. Ati avut ceva incidente in timp ref persoana dvs in relatia cu patronul? V-ati simtit vreodata nedreptatit si aveti dovezi de acest fel?
Poate ca nu este nimic personal in aceasta situatie. Poate ca este vorba doar de reorganizare.
Domnule Mocanu,

Apreciez raspunsul argumentat pe care mi l-ati oferit,

Va descriu detaliile solicitate:
1. Desfintare postului este individuala.
2. Nu mi s-a oferit un job in companie desi a fost angajat in perioada preavizului meu un subaltern de-al meu prin anuntarea disponibilitatii pe site-uri de recrutare.Pot pretinde ca erau obligati sa imi ofere mie acest post chiar daca este sub pregatirea mea?
3. Departamentul este intr-adevar un department commercial (raion in cadrul unui mare magazin) si sunt alte 10 posturi similare.
4. Eu sunt singurul la care s-a renuntat fiind printre cei mai bine platiti
5. Hotararea CA este prevazuta in decizie fara a fi detaliata ci se face doar trimitere la aceasta. Totusi cat de real si efectiv poate fi daca totusi in acel post vine o alta persoana din companie. Adjunctul meu care va fi prezentat printr-un mail companiei. Acel mail va avea vreo valoare de dovada?
6. Departamentul condus exista in continuare si sunt vanzari. O reorganizare formala minima de ochii lumi ar fi posibila insa ar fi credibila ptr instanta?

Ptr clio 06.

Multumesc ptr raspuns: nu poate fi vorba de nimic personal pentru persoana dansilor, ei chiar sunt in dificultati. Insa persoana mea desi cu rezultate financiare bune e data afara. Binenteles ca ma simt nedreptatit. Angajatorul are foarte putine obligatii la concedierea individuala fata de cea colectiva.
Mutumesc ptr ajutor,

Daniel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare departament gherey gherey Buna ziua Am o mare dilema si mare nevoie de ajutor! Compania de recrutare care m-a angajat pentru o alta companie, m-a angajat pe perioada nedeterminata. ... (vezi toată discuția)
Restructurare post angajat in ccic maria. maria. Buna ziua! V-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea problema. In acest moment ma aflu in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului, concediu care se va ... (vezi toată discuția)
Reangajare salariat urmata de o viitoare concediere cristina69 cristina69 Buna ziua. V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele: Un fost angajat (care a fost concediat in timp ce se afla in incapacitate temporara ... (vezi toată discuția)