buna seara. am si eu o intrebare:daca administratorul refuza sa stampileze declaratiile intocmite de contabil si acestea nu se pot depune,cine raspunde pt nedepunerea lor la termen?depunerea lor intra in atributiunea contabilului
multumesc
Daca refuza stampilarea, faceti o nota in care-i comunicati prevederile legale referitoare la acest impozit, cu art de lege.
Aveti grija sa fiti in posesia exemplarului semnat de administartor (asociat) de luare la cunostiinta si cu numar de inregistrare. De acolo inainte nu va mai poate acuza nimeni, ca ati facut o greseala in calitate de contabil.
Termenul de depunere al acelei declaratii este 25 dec 2009, daca va referiti la decl lunii nov a.c., poate mai este timp sa se razgindeasca. N-ar fi trebui facuta repartizarea la dividende, ci lasat in ct 117, iar repartizarea sa fie facuta numai atunci cind se platesc efectiv dividendele respectiv impozitul aferent acestora,
Multumesc. Termenul de depunere al declaratiei este 25 noiembrie. se vede si din declaratia 100, deoareca termenul de plata este de 31.12.2009 conform art. 36,alin. 3, pt. dividente distribuite in aprilie 2009 , la depunerea bilantului pe 2008 si aprobarea situatiilor financiare.
Declaratia lunii nov 2009 in care trebuie sa treceti impozitul pe dividendele neridicate la sf anului are termen de depunere 25.12.
Ceea ce scrie acolo este "impozitul pe dividendele neridicate pina la sf anului se va declara in luna 11", deci in declaratia lunii 11.2009 nu cea din oct.2009 cu termen de depunere maxim 25.11.2009. Daca veti include acest impozit in declaratia lunii octombrie termenul de plata al acelor sume va fi 25.11.2009. La finante nu au de unde sa stie ce impozit declarati dvoastra, cel pt dividende neridicate sau pt dividende ridicate.
Declaratia lunii 11.2009 se depune ca orice declaratie din orice alta luna. Ex declaratia lunii sept 2009 s-a depus pina in 25 oct 2009.
Buna ziua. Corect , e vorba de declaratia lunii noiembrie pe care o depun pana pe 25.12.2009. Din viteza, m-a "luat valul", eram nervos si am gresit. Multumesc mult pentru amabilitatea si pentru rabdarea ta , t.simona.=D>=D>=D>=D>
As dori sa va intreb daca declaratiile pentru salarii in afara de administrator, director general le poate semna inspectorul de personal care intocmeste salariile in baza unei imputerniciri. (la declaratiile cas, somaj este trecut si alta persoana autorizata..........).
Multumesc!
Declaratia 205
iuli-ana
am intrebat la finante, mi s-a spus ca trebuie so depun pana la 30.06.09 pt. dividendele aferente anului 2008, dar in declaratie scrie ca se depune pt. ... (vezi toată discuția)