avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselat

in cazul in care am fost inselati de proprietarul unui magazin,in sensul ca yo am cumparat un bun cu,contract de vanzare cumparare si alta persoana a achizitionat acelasi bun dar cu factura fiscala.intre timp yo am vandut bunul,si acum am fost chemat la declaratii....ce risc?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:44, 31 Octombrie 2009
problema este ca cel de la care am cumparat este plecat in anglia...cel care sustine ca are factura mi a adus la cunostinta ca bunul este al sau,dar nu mi a prezentat niciun act doveditor dar mi a zis ca in max 4 zile vine cu factura ,,intre timp yo am vandut bunul...risc sa intru la complicitate?
Astfel cum v-au spus si colegii, nu putem sa va dam un raspuns concret.
Pentru linistea dvs., cel putin din ce ne relatati, nu exista suspiciunea ca ati putea fi considerat complice.
Riscul exista in situatia in care se va demonstra ca dvs. ati cumparat un bun despre care stiati ca apartine altcuiva . Totusi, ati platit bunul...o alta problema este aceea ca ati vandut scuterul dupa ce prezumtivul proprietar al scuterului v-a spus ca va veni si va va arata factura. Ar fi tebuit sa asteptati si sa vedeti daca intr-adevar asa era.
Si as putea intra la complicitate daca l am vandut intre timp,,,,totusi nu mi a aratat niciun act.
Atata timp cat patronul va incheiat cvc nu puteti fi acuzat de rea credinta sau ca aveati cunostiinta ca bunul achizitionat eventual a facut obiectul unei tranzactii
Este bine de parcurs cu atentie continutul cvc referitor la seria scuterului si alte elemente de identificare,capacitate cilindree,culoarea ,etc

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati ma gaby1987 gaby1987 am cumparat de curand un scuter care s a dovedit a fi furat,si yo l am vandut mai departe...ce risc? (vezi toată discuția)
Cumparare masina fara act de vanzare-cumparare cornel_gmc cornel_gmc Buna, am cumparat o masina de la cineva insa fara a intocmi un act de vanzare-cumparare.Dupa un timp am vandut masina,deci nu o mai am.Acum a venit cea de la ... (vezi toată discuția)
Politisti corupti..nimic nou.. anny_overdoze anny_overdoze buna seara....fratele meu a cumparat un scuter second hand de la o cunostinta...insa acesta nu i a dat nimica la mana fratelui meu cum ca ar fii achitat suma ... (vezi toată discuția)