avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intoarcerea la servici dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intoarcerea la servici dupa CCC

Buna ziua, Sotia mea urmeaza sa se intoarca la munca pentru a trecut cei 2 ani de CCC. Ea lucreaza la un supermarket. pe perioada concediului a fost o intelegere intre ea si acel magazin. A uitat sa plateasca niste marfa iar paznicul a prins-o cu marfa asupra ei neplatita. de ce spun ca a uitat? deoarece a fost chemata politia si s-a constatat ca nu a fost intentia unui furt, sotia mea fiind declarata nevinovata. Seful de magazin a pus-o sa dea declaratii cum s-a intamplat si i-a comunicat ca dupa ce implineste copilul 2 ani sa vina sa isi dea demisia deaoarece magaziunul nu accepta greseli de genul asta de la angajati. Va rog, sa ma ajutati cu un sfat. Cum ar trebui sa procedeze sotia mea? Sa isi dea demisia sau sa incerce sa revina la servici chiar daca acel supermarket a zis ca nu o mai primeste. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:08, 14 Aprilie 2018
In primul rand, va trebui sa depuna o cerere de reluare a activitatii. Dupa aceasta, va putea solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor sau prin demisie,
Va multumesc pantru raspuns, dar sotia mea nu doreste sa inceteze contractul de munca. ea doreste sa ramana la acel job.
Se poate depune cerere de reluare a activitatii cu 2 luni inainte sa implineasca 2 ani copilul pentru a primi acel stimulent de insertie de la stat? Odata cu incetarea c.i.m cu acordul partilor sau prin demisia i se opreste si stimulentul?
Multumesc
Se poate depune cerere de reluare a activitatii cu 2 luni inainte sa implineasca 2 ani copilul pentru a primi stimulentul de insertie.

La incetarea c.i.m. va inceta si plata stimulentului de insertie.
Va multumesc pentru raspuns.

Stimulentul de insertie se acorda daca pe cartea de munca ai trecut 2 ore (adica dupa demisie sa lucreze cu cartea de munca 2 ore)?
Pentru a se beneficia de stimulentul de insertie, realizarea de venituri se poate face si in baza unui c.i.m. cu timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In prezent sunt in ccc.doresc sa ma angajez la un alt loc de munca. ardelean andreea ardelean andreea Buna ziua! Am nascut pe data de 15.11.2015. si in prezent sunt in CCC.Doresc sa reiau activitatea mai repede cu 2 luni inainte sa implineasca copilul 2 ani ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie TRIF magda TRIF magda Daca un tata a optat pentru concediu crestere copil pana la 1 an beneficiaza de indemnizatia de insertie pana la 2 ani? in ce conditii si ce trebuie sa faca in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua urmeaza sa ma intorc la munca din ccc mai repede decat ... Chisluca Ioana Chisluca Ioana Buna ziua Urmeaza sa ma intorc la munca din CCC mai repede decat sa implineasca copilul 1 an si 10 luni Dar la un alt loc de munca Am inteles ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)