Sunt pensionar cu pensie definitiva si doresc sa aflu daca merita sa deschid un proces in scopul recuperarea grupei a II-a de munca pentru intreaga perioada de activitate.
Fostii mei colegii de munca care mai sunt inca in activitate au castigat in instanta incadrarea retroactiva in grupa II de munca.
Ma intereseaza sa stiu daca este posibila recalcularea pensiei definitive in urma unei eventuale hotarari judecatoresti favorabile.
Va multumesc pentru lamuriri.
Inca ceva: se va recalcula incepand cu data hotararii judecatoresti ramasa definitiva sau de la data de emitere a deciziei definitive de pensionare?
Avand in vedere ca ar fi vorba de aprox 22 de ani, banuiesc ca s-ar simti in mod destul de consistent la cuantumul pensiei.
Se pare ca am pierdut cartea de munca si nu am nici o copie xerox. Am rascolit deja toata casa si nimic.
Am incercat sa obtin o copie de la Casa de Pensii unde am depus o copie la dosar acum 4 ani in momentul iesirii la pensie anticipata partiala. Momentan dosarul este pe traseu pe undeva si dureaza mai mult timp pana ajunge in arhiva (dosarul este in proces de recalculare a pensiei definitive pentru limita de varsta).
As dori sa aflu pasii de urmat pentru a putea obtine un duplicat al cartii de munca, respectiv institutia careia trebuie sa ma adresez in acest scop.
Precizez ca mi-a fost scanata cartea de munca in anul 2011 cand mi-a fost predata de catre serviciul de resurse umane
Va multumesc anticipat pentru orice informatie utila.
Nu stie nimeni?
Imi trebuie un duplicat al carnetului de munca, nu adeverinte.
Cum pot obtine o copie (suport hartie, format electronic pdf, jpg etc, nu conteaza)
NB Am contactat si sper sa primesc raspuns de la ITM si arhiva casei de pensii.