avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie in instanta a deciziei de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie in instanta a deciziei de pensionare

Buna ziua,
Pentru perioada 16.11.1992-30.04.2001 am depus la dosarul de pensionare adeverinte din care reiese ca in mai multe perioade am obtinut venituri mai mari decat cele inregistrate in cartea de munca (premii, prime de vacanta, al treisprezecelea salariu, etc.) pentru care s-au platit toate cotele de asigurari sociale si pensii. Am contestat la CPSMB in termen decizia de pensionare pentru neincluderea acestor veniturilor suplimentare in buletinul de calcul. Acum vreau sa contest in instanta aceasta decizie.
Intrebare:
Fata de cele de mai sus va rog sa ma ajutati cu o motivatie care sa sustina contestatia in instanta. Am inteles ca multe persoane au obtinut castig de cauza avand in vedere principiul contributivitatii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:26, 5 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incerc sa va raspund pentru ca pana la acesta data vad ca nu v-a raspuns inca nimeni.
De regula eu numai asa intervin!
Casele Teritoriale/Sectoriale de pensii, de regula, nu iau in considerare veniturile cu caracter temporar (ore suplimentare, prime, anumite sporuri, depasiri norme, etc…), chiar daca s-au platit contributiile sociale.
Din aceasta cauza cei avizati actioneaza in instanta casele de pensii in urma careia completele de judecata, in aceeaşi speta, dau castig de cauza pensionarilor, altele nu.
Dvs nu aveţi decat sa va incercati norocul.
Daca stiti sa va sustineti cauza nu va trebuie avocat.
Depinde si ce sume aveţi de recuperat!
Procedati cum considerati de cuviinta.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
procesomanul, utilizator
Mulțumesc. Dar în instanță cred ca ar trebui să motivez mult mai la obiect contestația, pentru a avea câștig de cauză (ar trebui să invoc anumite acte normative).
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
victormac, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este asa de simplu.
Trebuie sa depuneti cerere de chemare in judecata a casei locale de pensii insotita de anumite documente(toate in dublu exemplar).
Casa locala de pensii va depune intampinare la cererea de chemare in judecata.
D-voastra trebuie sa dati raspuns la intampimarea casei locale.
Daca castigati, casa locala va face apel la care trebuie sa depuneti intampinare(dublu exemplar).
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie - acord Irina IOSIP Irina IOSIP Bună ziua, Ref. acord: am solicitat includerea acordului in 2005, 2006 și 2006. [u]Nu am primit un raspuns explicit[/u] pentru aceasta problema de la ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord global si veniturile din prime adonisvigalex adonisvigalex Am iesit la pensie la limita de varsta in 28.03.2010 conform legii 19/2000. La stabilirea pensiei nu au luat in calcul si veniturile realizate in ... (vezi toată discuția)
Cerere chemare in judecata casa de pensii Lungu Constantin Lungu Constantin La data de 28.03.2013 am primit de la Casa Locala de Pensii, Decizia de pensie cu erori de calcul pentru care am facut contestatie la data de 29.03.2013. In ... (vezi toată discuția)