avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarii vor să ne dea afară din apartament. Ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarii vor să ne dea afară din apartament. Ce valoare mai are un contract de închiriere în condițiile în care ei pot vinde și pot da afară chiriașii oricând vor?!

Buna ziua,

Avem contract de inchiriere pe 3 ani (pana in 2020) si proprietarii vor sa vanda apartamentul, prin urmare ne-au dat scris de ei si semnat, o notificare de reziliere a contractului. Prin urmare, conform acelei notificari, ar trebui sa plecam din apartament pe 15 august anul acesta.

Proprietarii se absolva de orice obligatii si nu vor sa ne ajute nici macar cu mutatul. Apartamentul era in paragina cand am venit sa locuim in el si noi (chiriasii) l-am renovat si l-am facut frumos, cu banii lor si cu efortul nostru. Acum au venit sa faca poze la ceea ce ne-am straduit noi sa facem frumos cu un efort enorm, ca sa-l puna pe internet la vanzare.

Pot proprietarii in mod legal sa faca ceea ce am descris mai sus? Ce valoare mai are un contract de chirie in conditiile in care proprietarii pot vinde si pot da afara chiriasii oricand vor ei!?

AL
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Referitor la întrebarea pusă, proprietarii pot face ce vor, la fel că și dvs. Ideea este cat este de legal sau de stipulat anterior în contractul ce îl dețineți.
In mod "normal", in cazul vânzării unui apartament ce are chiriași se schimba doar proprietarul, acesta având obligația să respecte contractul de locatie pe toată perioada lui.
Dar, așa cum s-a mai spus, depinde ce clauze prevede contractul în materie de încetare.
Fiindcă este posibil sa nu fi dat importanta acestui lucru, și să aibă dreptate proprietarii.
Prin urmare, uitati-va in contract, ne spuneți și va dăm răspunsul adecvat.
Poate e indicat sa va ganditi sa mergeti sa faceti si dv. o notificare si sa se uite cineva pe actul ala, daca vreti s amai ramaneti acolo dupa august.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de inchiriere se poate nota in cartea funciara a imobilului chiar de chiriasi, caz in care un extras de carte funciara ptr autentificare necesar la vanzare va mentiona acest lucru.
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2018
carmen2010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata chiriei specificate in contract, mai mica decat cea reala geoeric geoeric Am incheiat un contract de inchiriere cu proprietarul unui spatiu comercial pe o per de 2 ani si suma de 500 lei, dar in realitate ii dau 2000 lei. De luna ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi cu contract simib101 simib101 Buna ziua, as avea nevoie de ajutor. Sunt chirias si imi platesc in fiecare luna toate cheltuielile inclusiv banii pe chirie. Acum cateva zile proprietara a ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)