avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E nevoie de acordul meu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E nevoie de acordul meu?

Buna ziua!
Detin un ap la demisol intr-o cladire (D+P+1) destul de veche, situata in sect 2. In aceeasi cladire mai sunt 5 ap si exista si o curte comuna.
In urma cu ceva timp, aprox 7 luni, a inceput constructia unui bloc de 7 etaje, in spatele cladirii in care detin ap respectiv.
Constructia noua este ridicata la o distanta de 40-50 cm fata de spatele cladirii (FARA GEAMURI PE SPATE) in care detin eu ap.
Intrebarea mea in acest caz este: era nevoie sa dau semnatura ca sunt de acord cu aceasta distanta mica, sau nu? Pentru a-si putea obtine ei autorizatia de constructie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:50, 4 Aprilie 2018
Nu era nevoie de acordul dvs. dar avand in vedere distanta mica dintre cladiri, formulati o cerere la primarie prin care solicitati anularea autorizatiei de construire si oprirea lucrarilor de indata pentru a nu va crea prejudicii ulterior .
Va multumesc!
Unde la Primarie?
Cea din sectorul 2 presupun. Ce birou sau departament?
Daca prin regulamentul de urbanism intocmit de primarie nu se prevede o derogare de la limitele stabilite de Codul Civil in sensul micsorarii distantei minime intre constructii, este nevoie de acordul dvs.

Art. 612 Cod CIvil
Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am o problema la o casa cu autorizatie de constructie ... Boros Zsolt Boros Zsolt Buna ziua am o problema la o casa cu autorizatie de constructie nu s-a respectat distanta fata de vecinul lateral in urbanisca zonala se cere 2m dar a ramas ... (vezi toată discuția)
Interpretare cod civil art. 612 distanţa minimă în construcţii adina2012 adina2012 ART. 612 Distanţa minimă în construcţii: Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu ... (vezi toată discuția)
Problema cu vecinii mariusmeee mariusmeee Buna ziua, am niste vecini problematici, care si-au construit o casa.Vreau sa va intreb urmatoarele : 1).ce distanta trebuie sa fie intre o casa nou ... (vezi toată discuția)