Buna Ziua!
In situatia in care inainte de a intra la facultate, respectiv in vacantele de vara am lucrat (cateva luni) si mi s-a intocmit carte de munca, este posibil sa fie vreo problema, sa nu mi se mai ia in calcul (la pensionare) studiile la zi, ca stagiu asimilat?
Multumesc!
Cele doua situatii nu au legatura una cu alta ... prin urmare,perioada in care ati lucrat cu c.i.m.,constituie vechime in munca.
Perioada in care ati urmat cursurile de zi ale facultatii ,constituie stagiu de cotizare asimilat pentru pensie, numai dacă în aceasta perioada nu ati realizat stagii de cotizare în condițiile prezentei legi.
Ok am înțeles! Ideea este ca în acea vreme se făcea practica în productie la finalul anului de studiu universitar conform programei de învățământ (anii 1980/1981); așa era structura programei anului universitar: se termina cu 2 luni înainte studiul pt a se face 2 luni de practica productiva pt care se primea adeverinta ce ulterior a fost consemnată în cartea de munca, fiindcă funcționam ca și angajați (muncitori);la finele practicii se făcea o examinare (colocviu) după care practica se încheia. Acum, datorita acestei proceduri impuse de sistem, este posibil sa nu mi se considere acești ani de studiu ca perioada asimilată??
Cine este de vina pentru situația creată?
Toți colegii mei au aceeași situatie; toți am lucrat și am primit adeverințe ca am fost angajați. Dacă au fost mai "norocoși" și nu si-au trecut aceste adeverințe în Carnetul de munca... pot beneficia de acest drept pe care de altfel l-au pierdut din motive obiective... Cine poartă vina? Nu sunt un caz singular; as putea spune ca este un fenomen!
Mulțumesc!