avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Se pot desfasura activitati diferite, in acelasi ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Se pot desfasura activitati diferite, in acelasi spatiu?

Buna seara,

Am si eu cateva intrebari pe care nu am cu cine sa le lamuresc daca se poate sa-mi rapsundeti!Din pacate am infiintat un I.I pentru deschiderea unei agentii de turism....din auzite....e o varianta buna pnentru inceperea unei afaceri decat un S.R.L, insa dupa ce am infiintata acest I.I am constatat ca as vrea sa deschid si a doua activitate.
Problema este ca eu am inchiriat spatiul pe I.I si urmeaza sa incep activitatea agentiei de turism inecepand cu 01.11 si as vrea in acelasi spatiu sa deschid a doua activitate, sa promovez ambele activitati in acelasi spatiu.Insa desfasurand II nu pot avea doua activitati.
Nu stiu efectiv ce sa fac, sa modific contractul de inchiriere si sa infiintez un S.R.L cat mai am timp(pentru a infiinta acest srl implica mai multe costuri si nu dispun momentan, insa as face eforturi daca as stii ca e mai bine asa).....sau astept si modific incepand cu 2010, fac modificarea actelor si sa infiintez un SRL, pentru ca deja am facut aceste acte?
Se pot desfasura activitati diferite, in acelasi spatiu?

Multumes, astept un raspuns!

Cel mai recent răspuns: ContSters87904 , utilizator 04:18, 27 Octombrie 2009
stiu ca am mai discutat pe acest subiect. am inteles ca este mai rentabil in 2010 de facut un SRL, se pare ca ar disparea impozitul forfetar.
lit. a din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale:
(2) La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi, dacă este îndeplinită cel puţin una dintre următoarele condiţii:
a) imobilul, prin structura lui, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite;
b) cel puţin o persoană este, în condiţiile legii, asociat în fiecare dintre societăţi;
c) dacă cel puţin unul dintre asociaţi este proprietar al imobilului ce urmează a fi sediul societăţii.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
ContSters87904, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl, acelasi domeniu de activitate, acelasi sediu, asociat diferit ContSters89081 ContSters89081 Buna ziua. Exsita vreun impediment legal ca o persoana, dispunand de spatiu (proprietar), sa declare ca sediu aceeasi adresa pentru mai multe societati? Ma ... (vezi toată discuția)
Infiintare s.r.l. Cristyanna Cristyanna As vrea sa infiintez un S.R.L., insa la sediul social (apartament cu doua camere) figureaza alte trei trei societati comerciale (la registrul comertului ... (vezi toată discuția)
Informatii cadru de functionare cel mai favorabil...srl.sau? cosminnn cosminnn Buna ziua, Intentionez deschiderea unei afaceri cu domeniu de activitate al unei agentii de publicitate (DTP, pree-press, webdesign, print..etc..). Inainte ... (vezi toată discuția)