avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL, acelasi domeniu de activitate, acelasi ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL, acelasi domeniu de activitate, acelasi sediu, asociat diferit

Buna ziua. Exsita vreun impediment legal ca o persoana, dispunand de spatiu (proprietar), sa declare ca sediu aceeasi adresa pentru mai multe societati? Ma explic:Poate acest proprietar, coactionar intr-o S.R.L., sa mai infiinteze o alta societate, la aceeasi adresa (domiciliu social), in acelasi domeniu ca si cea deja existenta, dar cu alt asociat? Asadar: 2 societati diferite, cu asociati diferiti, la aceeasi adresa, in acelasi domeniu de activitate (constructii), dar cu un alt asociat, ce nu figureaza in cea deja existenta.Practic, sa functioneze in acelasi timp doua societati cu acelasi profil, dar unde unul din asociati este acttionar la 2 Sociatati diferie, avand diferiti asociati.In plus , deja la adresa respectiva, pe langa faptul ca-si are sediul Firma de constructii respectiva, unul din asociatii respectivei SRL si-a declarat si sediu de birou de avocatura...Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa...Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters89081 , utilizator 23:48, 16 Noiembrie 2009
Este posibil , daca spatiul permite acest lucru(ex.ap.2 camere-cate una pt fiecare firma)
In principiu, da.
Ceea ce conteaza este ca la adresa respectiva sa se poate desfasura efectiv activitatea unui sediu social
Nadie a scris:

Practic, sa functioneze in acelasi timp doua societati cu acelasi profil, dar unde unul din asociati este acttionar la 2 Sociatati diferie, avand diferiti asociati.


Daca asociatul respectiv detine si functia de administrator, este bine sa se tina cont si de art. 197 alin. (2) LSC, care spune: "administratorii nu pot primi, fara autorizarea adunarii asociatilor, mandatul de administrator in alte societati concurente sau avand acelasi obiect de activitate, nici sa faca acelasi fel de comert ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sanctiunea revocarii si raspunderii pentru daune."

In ceea ce priveste problema sediului, art. 17 alin. (2) LSC prevede ca:
"la acelasi sediu vor putea functiona mai multe societati, daca este indeplinita cel putin una dintre urmatoarele conditii:
a) imobilul, prin structura lui, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite;
b) cel putin o persoana este, in conditiile legii, asociat in fiecare dintre societati;
c) daca cel putin unul dintre asociati este proprietar al imobilului ce urmeaza a fi sediul societatii."

Timi: Multumesc pentru raspunsul foarte clar, la obiect. O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator violav violav La cate societati diferite poate fi numit acelasi administrator(SA;SRL), EX; IONESCU C-la cate societati poate fi administrator(la SA;LA SRL) Va ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese attilabiro73 attilabiro73 Buna ziua,intrebarea mea ar fii,daca sunt administratorul unei firme 100 % in proprietatea unei comune (Primarie),pot sa fiu actionar si sa am functie la ... (vezi toată discuția)