avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua. Va rog, daca puteti, sa ma lamuriti in legatura cu cateva aspecte referitoare la un testament. O doamna detine impreuna cu fratele ei (acesta a decedat si succesiunea nu s-a facut) un apartament mostenit de la parintii lor. Doamna detine 70% din apartament( cadastru, intabulare nu sunt facute deoarece succesiunea la frate nu e facuta). Doamna a lasat un testament autentic la notariat ca lasa partea ei de apartament mie( eu locuind in apart. si administrandu-l). Doamna a decedat. Cum trebuie sa procedez pt a intra in posesia acelei parti din apartament. Mentionez ca doamna era maritata si are un copil dar ei nu se opun testamentul. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: dalin23 , utilizator 23:39, 5 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deschideti succesiunea dupa defuncta, prezentati testamentul . Apoi cautati actele fratelui decedat si mostenitorii acestuia si faceti partaj cu acestia. II veti despagubi pentru cota lor de 30% si solicitati atribuirea in intregime a imobilului . Se poate face la notar sau prin instanta.

Ma voi prezenta pentru a deschide succesiunea defunctei, cu testamentul. Pot rezolva in acel moment situatia testamentului? Iar in toamna sa ma duc din nou la notar pentru rezolvarea partajului cu mostenitorii fratelui deoarece unul dintre mostenitori lui nu este prezent in tara ( mentionez ca si ei sunt de acord sa primesc si cealalta parte). As dori sa stiu daca pot rezolva cu testamentul intai, sa intru in posesia partii majoritare. Multumesc frumos de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa unchi, in conditiile in care sotia supravietuitoare a decedat. Alamarro Alamarro Buna ziua. Situatia este urmatoarea. Unchiul meu a decedat anul trecut, inca nu s-a implinit un an de la deces. Mostenitori am fi fost: sotia supravietuitoare, ... (vezi toată discuția)
Mostenire demenescum demenescum Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: Pe o proprietate s-a facut succesiunea dupa moartea tatalui,intre 2 frati si sotia supravietuitoare, dar nu si ... (vezi toată discuția)
Testament. olive olive buna seara din nou revin cu o veche problema care pare ca nu se mai termina privind un testament sa o iau cu inceputul tatal meu a trait in concubinaj cu o ... (vezi toată discuția)