avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minor și partaj imobil ipotecat. Poate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minor și partaj imobil ipotecat. Poate să-și doneze tatăl partea lui de imobil copilului, iar mama să preia creditul?

Buna ziua.
Am convenit de comun acord cu sotul sa divortam .Problema este ca avem un credit ipotecar pt apartamentul in care am ramas eu si minorul.Sotul este titularul creditului,eu fiind co-platitor.Eu vreau sa preiau creditul pe numele meu(sotul sa nu mai figureze deloc pt acel credit), iar partea lui, sotul e de acord sa o cedeze minorului.
Care sunt pasii de urmat in solutionarea cat mai rapida si ieftina a cazului?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mika v. , utilizator 14:30, 3 Mai 2018
Inteleg ca la momentul apelarii la mediator erati deja divortati?
Cand ati cerut partajul aveati deja acordul bancii?
Mediatorul cred ca e mai ieftin decat notarul
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
Mika v., utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
- pt partaj nu e nevoie sa fii divortata
- e bine sa ai inainte un acord al bancii pt tine astfel sti ca comisionul pt mediator (1500 lei, in care cere mediatorul acordul bancii, redacteaza acordul vostru si depune actele la tribunal) o data platit rezolva totul si nu ingreuneaza procedura - in cazul in care banca nu e de acord poate pierzi bani de comision - 1500 de lei sau tot felul de alte complicatii in timp
- la mediator platesti 3% din val bunului+1500 lei comision...., iar prin tribunal 6%+alte taxe

Mika v. a scris:

Inteleg ca la momentul apelarii la mediator erati deja divortati?
Cand ati cerut partajul aveati deja acordul bancii?
Mediatorul cred ca e mai ieftin decat notarul

Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
mariaevelina, utilizator
Mutumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Partaj nicolae_valentin nicolae_valentin eu si cu sotia mea am facut un imprumut cu ipoteca si cate un inprumut de nevoi personale ca sa construim o casa . in prezent eu platesc ratele de imprumut la ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale + credit ipotecar cristina1970 cristina1970 Avem probleme financiare, nu e o noutate, dar situatia este realmente dificiala, si as avea nevoie de sfaturi pentru a putea iesi din ea. In anul 2006 am ... (vezi toată discuția)