am primit decizie de concediere cu desfiintarea postului, care va fi efectiva in data de 30.10.2009. Angajatorul tb sa imi plateasca un rest de salariu din luna septembrie + cateva zile din octombrie + perioada de preaviz 12-10.2009-30.10.2009 + banii de concediu aferente mai-octombrie.
problema este urmatoarea: achitarea drepturilor salariale se face in momentul in care plec, la sfarsitul perioadei de preaviz ,: 30.10.2009, toata suma sau in functie de cum se face plata salariilor pt restul angajatilor: avans si lichidare.
nu stiu cum se procedeaza si nu vreau sa tb sa astept cateva sapt pana imi dau toti banii. multumesc
ccm la nivel national
Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile atunci când încetarea contractului individual de muncă a intervenit ca urmare a unor motive ce nu ţin de persoana salariatului.
daca in contractul colectiv de munca unic la nivelul societatii, s-au stabilit doua sau mai multe salarii compensatorii, atunci se va aplica ccm al societatii.