avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drepturile copilului cu handicap grav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drepturile copilului cu handicap grav

locuiesc in sect.2 si am un copil in varsta de 5 ani care de 3 ani are handicap grav,cu insotitor.primim amandoi in prezent ;450 lei indemnizatie,91 lei buget complementar,si alocatia dubla de 84lei.sunt in concediu de intretinere copil cu handicap intre 3-7 ani,nu obtin venituri din munca si nici nu sunt angajata asistent personal al copilului.La alte sectoare si in alte judete un parinte ia indemnizatia de 450 lei de la D.M.S.S.F,iar celalalt pe cea de 461 lei de la D.G.A.S.P.C.este legal sau vor fi pusi sa dea banii inapoi?in legea 448/2006 se specifica numai ca nu pot fi cumulate de aceeasi persoana.de ce functionarii din sect 2 nu sunt de acord cu acest lucru? va rog sa ma ajutati,in situatia mea sunt mai multe persoane care mor de foame cu copii bolnavi mai ales in timpul iernii! va multumesc
Cel mai recent răspuns: miriamgeorgette , utilizator 10:45, 27 Octombrie 2009
Da ,este o situatie des intalnita ,de practica neunitara a dispozitiilor in vigoare.
Urmare a faptului ca mentionati existenta unui numar de mai multe persoane care se confrunta cu probleme in aceasta directie,este de preferat pentru competenta solutionare ,toate persoanele in cauza cu documentele justificative ,sa formulati memoriu pe care sa il adresati oficial Comisiei Superioare de Expertiza medicala a persoanelor cu handicap,Bucuresti,sector 3,str Cezar Bolliac nr 42
multumesc dar nu cred ca tine de o comisie medicala un raspuns legat de legislatie si drepturi banesti,mai aveti alta idee?unde pot gasi un avocat specializat in acest tip de legislatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de insotitor acordata minorului cu handicap grav katharina.kiss katharina.kiss buna ziua sunt mama unei fetite ce detine certificat de handicap grad grav si care in curand va implini 3 ani . in prezent copilul beneficiaza de urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Contestatie comisia de handicap descartees20 descartees20 Buna ziua, Sunt operat de un plaman datorita Tuberculozei MDR si am fost respins de comisia de handicap Tg-jiu. Doresc sa stiu daca am acest drept pt ca ... (vezi toată discuția)
Handicap grav, fara insotitor HODISAN FLORICA HODISAN FLORICA Mama mea a fost evaluata din nou pentru handicap. In urma evaluarii a primit in continuare Gradul de handicap 1,grav,dar i-a fost luat asistentul personal.Cum ... (vezi toată discuția)