avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... prelungire autorizatie, se plateste?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

prelungire autorizatie, se plateste?

Detin o autorizatie taxi emisa de primarie. Potrivit legii taximetriei, aceasta poate fi prelungita o singura data la cerere. In aceasta situatie( in care solicit prelungirea) primaria este indreptatita sa mai perceapa o taxa pentru eliberare autorizatie, avand in vedere ca pe vechea autorizatie doar se pune o viza cu noul termen de valabilitate si pe chitanta scrie "eliberare autorizatie...."
Multumesc pentru eventualele raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 21:29, 2 Noiembrie 2009
In temeiul Legii nr.38/2003 - privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, modificata si actualizata, consiliul local adopta o hotarare prin care se aproba Regulamentul de acordare, atribuire şi eliberare a autorizaţiilor de transport în regim de taxi, a autorizaţiilor taxi şi a autorizaţiilor de dispecerat taxi, pe raza municipiului X...
Taxa de prelungire a autorizatiei este o taxa locala, reglementata prin acel Regulament aprobat de consiliul local. Si, dupa cum stiti, unde-i lege, nu-i tocmeala...:)
Multumesc pentru amabilitatea raspunsului. Raspunsul in sine, ma lasa in aceeasi stare de confuzie pentru ca:
Regulamentul la care faceti referire, nu contine nicio prevedere explicita privind instituirea unei taxe in situatia prelungirii autorizatiilor.
Refuz sa cred ca termenul de prelungire autorizatie, este similar cu termenul de eliberare autorizate.
Cu siguranta prin HCL s-au stabilit taxele si impozitele locale, dar de ce nu a fost prinsa si aceasta taxa "de prelungire" in mod distinct, astfel incat chitanta sa reflecte in mod clar ce reprezinta suma incasata. Formulez cerere de prelungire si primesc chitanta reprezentand contravaloare eliberare. Nu mi se pare corect deloc si chiar sunt suspicios cu incasarea acestor sume. Deasemeni refuz sa cred ca programul informatic de emitere a chitantelor nu "poate sa scrie" termenul prelungire.
Din finalul raspunsului dvs. retin doar sensul figurat al expresiei, pentru ca in sens propriu nu exista nici legea nici tocmeala, eu pur si simplu, doar incerc sa gasesc raspuns la o situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Call center Angelica Pirvu Angelica Pirvu As dori sa infiintez un call center (dispecerat) pentru taxi. As vrea sa stiu actele necesare. (vezi toată discuția)
Firma taxi geacomini geacomini buna ziua , pot sa am un PFA si sa fac taximetrie cu masina mea personala ?ce acte mi ar trebui sa fiu in regula ? (vezi toată discuția)
Incalcarea dreptul omului kerekesmargo kerekesmargo Pe situl primariei scrie \"Termenul limita pentru solicitarea prelungirii autorizatiei taxi este 31 decembrie 2009\" Deci inteleg ca nu mai cei care au prima ... (vezi toată discuția)