Copilul are domiciliul la tata, custodia e comuna însă tatăl îmi interzice să vorbesc cu băiatul! Eu sunt în Spania la muncă, cu contract, ce pot face ca să țin legătura cu copilul?
Bună ziua! Am un copil de 3 ani jumătate custodia e comuna,domiciliul e la tatăl sau! Am fost plecata anul trecut câteva luni însă din septembrie pana în martie am fost în tara ! Toată perioada cât am fost în tara tatal refuza categoric sa mă lase sa văd băiatul am sesizat și Dgsapc am făcut și plângere la politie am luat și o avocata am băgat acțiune în instanță în luna nombre și primul termen e abia acum pe 20 apriile! Eu din luna martie sunt în spania lucrez cu contract de munca ajutor de bucatarie însă avocata mea care mă reprezintă mi.a sugerat sa renunțăm la capătul de cerere pe motiv ca oricum nu vi reuși nimic ca eu nu sunt în tara! Nu mii se pare deloc plauzibil ce îmi spune Doamna Avocat din moment ce onorariul sii l.a luat! La dosarul depus la JS6 București sunt dovezi clare mesaje mailuri în care eu sunt jignita în mod repetat de fostul soț tatăl copilului și se vede clar comportamentul lui agresiv fata de mine și mereu stau sa îl rog sa îl implor sa mă lase sa vorbesc cu copilul meu! Am trimis contractul de munca asigurarea medicala și actul doveditor ca sunt luată în evidenta populatiei și mii s.a eliberat acel "buletin de spania" pentru a fi traduse și prezentate în instanță! Plătesc luna de luna pensie alimentara și bani în plus pentru copilul meu! Eu nu dețin apartament în tara am și un credit neplatit în Romania! Ce îmi doresc e sa lucrez într. O tara străină pentru a scăpa de acel credit și de a putea lua o mica căsuța! Însă faptul ca fostul soț nu mă lasa sa am legături cu copilul meu mă termina fizic psihic! Iar avocata mea stiinu toată situația îmi spune sa las lucrurile așa pana creste copilul și sa renunț la capătul de cerere! Cum pot face! Nu pot lasă lucrurile așa și sa nu pot avea legături cu copilul decât cand fostul soț are dispoziție! Mulțumesc frumos
Dacă nu va respecta drepturile va decide instanța.
Depinde si cum ati formulat acțiunea.
Dacă aveți avocat angajat bănuiesc că a stiut sa redacteze acțiunea conform doleanțele dvs.
Puteati deschide un proces pe ordonanta presedintiala ca sa obțineți rapid o hotărâre judecătorească.
Fără ordonanta va apuca luna octombrie sau chiar anul 2019...daca tatăl.se va apăra în mod calificat.
Primul termen este stabilit! Însă D.na Av susține ca mai bine renunțăm la capătul de cerere și sa aștept sa crească copilul! Eu nu pot sa stau sa aștept sa vb cu băiatul meu când va creste și va putea decide singur!
Consider ca nu ar trebui sa renuntati.... orice parinte la care nu are stabilita locuinta copilul, are dreptul de a avea legături personale cu acesta, prin stabilirea unui program de vizită dar și de a comunica prin telefon.
Custodie comuna
lavvinia77
Buna ziua, sunt divortata din 2006, am un baietel care acum are 9 ani fiindu-mi incredintat mie spre crestere.Fostul sot locuieste de 5 ani in Spania. Datorita ... (vezi toată discuția)
Divort
OvidiuDaren
Sora mea s-a despartit de fostul cumnat. Au un copilimpreuna. Copilul a ramas la ea. Fostul cumnat pleaca in strainatate.
Sora mea imi zice ca daca vrea la ... (vezi toată discuția)