avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA

Buna ziua! Sotul meu ne-a parasit acum 4 luni pentru o alta femeie, fara sa ne mai ajute financiar. Mentionez ca avem impreuna doi copii: un copil minor si unul major, dar care este student in primul an la facultate. Eu suport toate cheltuielile legate de intretinerea gospodariei si a copiilor, dar imi este foarte greu cu un salariu minim pe economie. El nu vrea sa divorteze, iar eu nu-mi permit acest lux. Ce pot face totusi, ca sa-l determin sa plateasca pensie alimentara?
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2018
Mihaela Stefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:07, 10 Aprilie 2018
Divortul nu este nici pe departe un lux.
Sunt convins ca va puteti permite dar nu v-ati interesat.
Solutia este sa introduceti dvs cererea de divort in care sa solicitati obligarea sotului la plata pensiei alimentare.
In cele trei intrebari pe care le-ati postat ati prezentat ipoteze oarecum diferite. Cred ca e mai bine sa va hotarati cum vreti sa procedati si abia apoi sa va informati despre formalitatile care trebuiesc incheiate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu mirel 025 mirel 025 ce proceduri trebuie urmate pentru a anunta o parasire de domiciliu:nude trebuie sa merg ? ce acte am nevoie si cum prebuie procedat ca pe perioada asta sa ... (vezi toată discuția)
Plătesc pensie de întreținere pentru fiica mea, care s-a angajat în uk încă din 2017. am dovezi de pe rețelele de socializare, le pot folosi în instanță ca să sistez plata? RazvanM1 RazvanM1 Buna ziua. In urma unui divort, am convenit cu fosta sotie la o anumita suma de bani ca si pensie alimentara. Salariul a crescut, pensia la fel aceasta ... (vezi toată discuția)
Publicare poze minor pe internet de catre straini fara acordul mamei ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! Va supun atentiei urmatoarea situatie.... Dupa multe incercari de a pune capat unei casnicii esuate am luat hotararea sa fac pasul decisiv si am ... (vezi toată discuția)