Buna ziua, ma numesc Nicolae si am urmatoarea intrebare: vreau sa mi fac un Srl ( pentru ca nu am calificare pentru domeniul pentru care o sa ofer servicii, video- foto) dar nu vreau sa ma asigur doar pentru sanatate, sa platesc impozit 3% pentru ca o sa am venituri sub salariul minim pe luna(1900 lei) si sanatatea de 5,5% ( se calculeaza din venitul meu sau cum)? Nu vreau asigurari de pensie pentru ca am 25 de ani vechime si un neoplasm in remisie( daca din nefericire recidiveaza din nou voi beneficia de pensie de invaliditate, sau mai rau nu se va putea rezolva si ma va " curata" am platit taxele pentru pensie degeaba, oricum nu cred ca am posibilitatea sa platesc si procentul pentru pensie). Sau ce forma de furma pot face sa platesc doar taxele sus mentionate tinand cont ca nu am calificarea pentru domeniul acesta( ma pricep sa lucrez in domeniu dar vreau sa fie ceva legal si sa fiu asigurat la sanatate). Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
La un srl, asociatul va depune separat declaratia unica 212 daca va dori sa opteze pentru plata optionala a contributiei la sanatate. Cand o s-o depuneti, explicati situatia la finante si o sa va sfatuiasca si ei unde sa bifati.
Srl sau ce?
nicolae12
Buna ziua, ma numesc Nicolae si am urmatoarea intrebare, am calificare cu diploma de Tehnician maseur, mai fac transferuri video pe Dvd dar nu posed diploma in ... (vezi toată discuția)