avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager. A ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager. A murit una dintre părți, ce trebuie făcut în continuare?

Buna ziua,

In urma cu 11 ani am făcut un contract de vânzare cumpărare cu clauza de uzufruct viager. Zilele trecute a murit unul dintre soți, acum rudele speră să obțină casa.
Ce trebuie făcut în continuare? Soția rămasă în viață trebuie sa dea vreo declarație , trebuie eu sa fac ceva?
In contract apare menționat că trebuie să mă ocup de datinile crestinesti de înmormântare. Nu e menționat nimic de alte cheltuieli/obligații. Ce înseamnă? Trebuie sa dovedesc că am făcut asta ? Cum? Toate cheltuielile sunt făcute de mine, pentru unele am factura pe numele meu, ptr altele pe numele soției rămase în viață. Pot rudele sa atace cumva acest contract ?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 00:37, 11 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Dupa ce se termina cu toate cele crestinesti va trebui sa depuneti la Cartea funciara o copie de pe certificatul de deces al defunctului.
Nu, daca v-ati respectat indatoririle nimeni nu va poate desfiinta acel contract.
Mulțumesc pentru răspuns.
Rudele nu știu încă despre existența acestui contract, asta a fost dorința celor 2 soți. Se temeau, pe buna dreptate imi dau acum seama, că toti ii vor părăsi . Daca soția rămasă în viață aduce în casă pe cineva care sa o îngrijească, ce se va întâmpla după decesul soției?
Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimic.
Dacă va temeti de un alt contract, nu aveti de ce.
Nu pot fi incheiate 2 acte pentru acelasi imobil.
O copie legalizata a certificatului de deces

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare duplicat certificat deces conditionata franciscb franciscb Buna ziua. Cazul la care doresc sa va cer indrumare juridica se prezinta astfel: - In anul 1993 sotia a cumparat o locuinta de la o terta persoana, ... (vezi toată discuția)
Succesiune casa dupa deces Kathyp Kathyp Buna ziua, In data de 05.02.2013 bunica cumnatului meu (in continuare il voi numi M.) a decedat. M. are contract intretinere si uzufruct ,in urma acestuia el ... (vezi toată discuția)
Succesiune P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN In anul 1996 bunicul in fata notarului face urmatorul testament Las numitei.....,cu domiciliu in ................., intreaga mea avere mobila si imobila ce ... (vezi toată discuția)