avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Dacă eu si soțul avem încheiat un contract prenuptial, în cazul decesului meu, apartamentul pe care il aveam eu înainte de casatorie va fi moștenit de sot sau de copilul nostru (acum minor)? Tot în cazul decesului meu, copilul soțului meu din alta casatorie are vreun drept asupra apartamentului meu?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:08, 11 Aprilie 2018
mostenirea nu are legatura cu prenuptialul ( conventia matrimoniala), Ap va fi mostenit de sotul dvs 1/4, iar restul de catre copilul dvs. Copilul lui nu va va mosteni pe dvs.
Buna ziua
dupa deces sotul va primi 1/4 si cei doi copii (cel din aceasta casatorie si cel al dumneavoastra dinainte) vor primi cate 3/8 fiecare.
copilul sotului dinainte de casatorie nu va mosteneste pe dumneavoastra ci sotul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Acte necesare SerenaB SerenaB Buna ziua! In urma succesiunii dupa decesul tatalui meu am mostenit niste bunuri pe care nu as vrea sa le impart cu viitorul sot. Insa nu as vrea sa fac un ... (vezi toată discuția)
Bunuri dupa casatorie Adytzu7 Adytzu7 Buna ziua Sunt intr-o relatie de concubinaj cu un barbat care mai are un copil din alta relatie. Noi avem impreuna 2 copii. Eu nu am bunuri fizice pe ... (vezi toată discuția)