avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... suspendare permis
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

suspendare permis

Buna seara! Astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare de prioritate a unui pieton ce traversa pe trecerea de pietoni. Ok din punct de vedere legal nu am comentarii dar ca si circumstante atenuante acea trecere de pietoni se afla la un colt de strada cu sens unic iar masina de politie (cu agentii in masina ) era oprita teansversal pe jumatate din trecerea de pietoni ocupand jumatate din strada si implicit din trecerea de pietoni iar datorita geamurilor fumurii pe care le avea nu am observat pietonul care se angajase in traversare prin lateralul opus mie al masinii. Mentionez ca nu am lovit acel pieton si ca acesta se afla in dreptul masinii politiei iar datorita acestui fapt nu l-am vazut , fapt pe care l-am mentionat si in procesul verbal. Oare daca voi contesta in instanta procesul verbal voi avea vreo sansa?
va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
piticu0508, utilizator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 00:50, 13 Aprilie 2018
Bună seara,

Șanse există întotdeauna dar unicul care va stabili dacă aveți dreptate sau nu e judecătorul. Nimeni nu vă poate spune înainte de judecată cum va decurge aceasta.
Multumesc pentru raspuns. Intotdeauna in exista sanse dar conteaza cat de mici sau mari sunt. Probabil ale mele sunt minime.
Caz clasic de generare a marilor nenorociri pe trecerea de pietoni. Masina oprita in dreptul trecerii, cu geamuri fumurii sau nefumurii, DACA NU VEZI....NU TRECI MAI ALES LA TRECERI DE PIETONI !. Nu poti contesta in instanta, deoarece e caz de manual de conducere. Nu-ti va da nimeni dreptate.
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
viorel55, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv pt neacordare de prioritate la trecere de pietoni cu scuar catalins10 catalins10 Buna ziua, Ieri 7 sept. 2009 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru neacordare de prioritate la o trecere de pietoni prevazuta cu scuar (doua ... (vezi toată discuția)
Cum contest un proces verbal (contraventie rutiera pieton)? ioanm94 ioanm94 Buna ziua! Astazi am avut ghinionul sa primsc o amenda(97.5 RON) pe nedrept sau cel putin asa consider.In calitate de pieton am traversat o stada ... (vezi toată discuția)
Autobuz oprit pe jumătatea trecerii de pietoni, ... Petri75 Petri75 Autobuz oprit în coloană pe jumătatea trecerii de pietoni, 3 benzi pe sens. Reținere permis pentru 60 zile, neacordare prioritate la trecerea de pietoni, ... (vezi toată discuția)