avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament fara asociatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament fara asociatie

Buna ziua, stau intr-un cartier rezidential si momentan nu exista asociatie, doar un srl care se ocupa de managementul cartierului. Vreau sa vand apartamentul. Cum fac daca nu pot lua adev de la asociatie ? (care nu exista)

~ interventie moderator - regulamentul spune sa nu scrieti cu litere mari - va rugam sa nu mai scrieti cu litere mari ~
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
trandafir2, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:14, 13 Aprilie 2018
Vorbiti cu notarul si vedeti ca e .posibil sa va accepte o hartie de la acel srl prin care sa dovediti ca nu aveti datorii la cheltuielile comune de administrare caci pana la urma cam asta se solicita de la asociatie.
Declarati pe propria raspundere in contractul de vanzare ca apartamentul pe care il vindeti nu face parte dintr-o asociatie de proprietari.
Pt @MihailZC:
Idee este ca eu nu am fost de acord cu preturile impuse de firma de management (dezvoltatorul complexului) si nu am platit decat o cota parte din suma impusa de ei.
Neexistand o asociatie voi da o declaratie pe propia raspundere ca nu avem asociatie... ceea ce este adevarat !
Va multumesc !

Pt @george-neagu:
Idee este ca acel srl ( dezvoltatorul complexului) a impus niste sume cu care nimeni nu a fost de acord ! Eu am platit o cota parte din acele sume !
Dezvoltatorul nu vinde apartamentele decat daca semnezi un document/contract ca esti de acord sa achiti "taxa de management " . Ctr este valabil 60luni si se prelungeste automat ;)) au trecut cele 60luni de cand am luat apartamentul.
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
trandafir2, moderator
Daca va inregistrati cu debite in evidenta atentie sporita ca in lipsa adeverintei din partea asociatiei riscati aplicarea dispozitiei in vigoare respectiv anularea documentului de tranzactuonare bun imobil
Daca va inregistrati cu debite fata de firma care manageriaza condominiul atentie discutati cu acesta astfel incat sa clarificati debitele sa nu fie impuse cumparatorului care poate ridica pretentii impotriva dv ca ati tranzactionat bun imobil cu sume cu titlu de restanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cost intretinere apartament cf contract de management michaeljohnston michaeljohnston buna ziua, ma poate ajuta cineva cu o problema legata de intretinerea unui apartament nou? am contract de management cu o firma dar costul intretineii ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri infiintare si organizare asociatie de proprietari novum EmanuelStoica EmanuelStoica Salutare tuturor, Sunt un proprietar al unui apartament in complexul Novum56 si as avea cateva nelamuriri legate de infiintarea asociatiei de proprietari, ... (vezi toată discuția)
Administrare impusa prin semnarea contractului de vanzare cumparare genoveva123 genoveva123 Sunt intr-un complex residential nou, la semnarea contractului de vanzare ni s-a impus clauza prin care timp de minim 5 ani vom avea ca administrator o firma a ... (vezi toată discuția)