Sunt insarcinata,am anuntat angajatorul in scris,dar avand sarcina cu probleme sunt in medical de peste 4 luni,am avut peste 90 zile de medical,am intrat in comisie si mi s-a prelungit medicalul inca 2 luni pana voi intra in pre/post natal.
1. Trebuie sa trimit angajatorului copie de pe actele de la comisie ? Sau trimit doar concediile medicale cum procedam pana acum?
2. La cat timp dupa ce nasc trebuie sa anunt firma pt. a mi se face decizia de suspendare a CIM? Eu trebuie sa semnez aceasta decizie?
3. Este legal daca trimit aceste acte prin posta cu confirmare de primire,fara a avea nr.de inregistrare? La punctul de lucru unde am lucrat si in orasul in care domiciliez mi se spune sa trimit actele la sediul central,nu vor sa-mi dea nr. de inregistrare,ii deranjez,etc.
1. Nu este nevoie sa trimiteti alte acte decat concediile medicale.
2. Cand veti intra in concediu pre/post natal aveti dreptul la 126 zile (cumulat). La sfarsitul acestor 126 zile (cod medical 08) va trebui sa faceti cerere catre angajator ptr suspendarea CIM in baza art. 51 (1) lit a) din Codul muncii cu ziua urmatoare celei in care se termina cele 126 zile si pana la data la care copilul implineste 2 ani. Nu veti semna aceasta decizie, doar veti primi un ex vizat de ITM.
3. Puteti sa trimiteti actele prin posta cu confirmare de primire.