avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... cetățenie germana pt copil nascut in germania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

cetățenie germana pt copil nascut in germania

buna ziua,suntem in germania de 3 ani si in 2016 am nascut fetita noastra aici in germania. poate primi cetatenie germana chiar daca noi suntem cetățeni români? Azi am fost la primărie sa -o fac pasaport nemțesc dar mi sa zis ca nu este cetățean german....si ca doar in romania pot face pasaport,stiind ca exista legea in germani cum ca la nastere copilul primeste automat ambele cetățenii. Ce ma sfătuiți sa fac?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:09, 13 Aprilie 2018
Copilul dobandeste cetatenie germana la nastere, in mod automat, daca este nascut din cetateni straini daca macar unul dintre parinti are permis de rezidenta permanenta sau are rezidenta in Germania de cel putin 8 ani pana la nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinti cetateni romani-copilul pasaport german teopop02 teopop02 Buna ,ma numesc Teodora am 20 de ani si anul acesta am nascut(17.04.2009) un baietel in Germania,eu sunt in Germania stabilita din 04.05.2008,am venit in ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are un copiil nascut in germania in anul 1993-din parinti romani- carea ctualmente locuiesc in romania. dorudoru dorudoru In anul 1993 am plecat din tara inpreuna cu sotul meu. Am cerut azil politic. care a fost refuzat de statul German. In timpul sederii in Germania, orasul ... (vezi toată discuția)
Drept de munca pentru parintii copilului nascut in statele ue Hobitzi Hobitzi Am un copil,care s-a nascut in Germania.Citisem de ceva vreme un articol de ziar ,care spunea ca parintii unui copil nascut intr-o tara din UE au posibilitatea ... (vezi toată discuția)