avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea aplicabila hotararilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea aplicabila hotararilor

Noul Cod de procedură civilă. / Legea aplicabila hotararilor
Art. 27. - Hotararile raman supuse cailor de atac, motivelor si termenelor prevazute de legea sub care a inceput procesul

Raporturi juridice incepute in 1995. Antecontract de vanzare.
Dosar inregistat pe fond/judecatorie, in 2014 (constatare vanzare), judecat dupa Cod Civil VECHI. Finalizat cu sentinta in 2017.
Apelul, motivarea si termenul de depunere cf. art.27 sub ,,ce lege se depun,, Cod civil Nou sau Vechi?? (vechi fiindca asa s-a judecat procesul !).
Multumesc, un raspuns.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:42, 13 Aprilie 2018
Trebuie (de fapt nu trebuie dar va sugerez) sa faceti distinctie intre Codul de procedura civila si Codul civil. Caile de atac (la fel ca si fondul) se judeca pe noul cod de procedura civila, probabil avand la baza norme de drept substantial din vechiul cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata/ordonanta 119 vechile legi sau noul cod? Gabriela Mihai Gabriela Mihai Bun. Deci am procese incepute inainte de intrarea in vigoare a noului cod de procedura pe vechile legi speciale: somatie de plata si ordonanta 119. La ... (vezi toată discuția)
Aplicarea vechiului cod de procedura civila de la 1865 in continuare in cazul proceselor incepute sub imperiul legii vechi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 3 alin. (1) din Legea nr 76 / 2012pentru punerea in aplicare a NCPC, dispozitiile Codului de procedura civila ( noul cod) se aplica numai ... (vezi toată discuția)
Ncpc: unde se judecã recursul? 2cool4school 2cool4school Buna seara, S-a afisat hotararea pentru procesul de fond in divort in Internet, dar nu am primit inca motivarea. Puteti sa-mi spuneti, va rog: -prin ... (vezi toată discuția)