avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

Buna ziua. Am o fetita care pe data de 6.sept 2018 implineste 2 ani si in luna mai pe 15 vreau sa reincep serviciul. Problema este ca nu vreau sa ma reintorc la vechiul loc de munca pentru ca am alta oferta la un alt angajator. As vrea sa stiu pe ce data trebuie sa depun demisia la vechiul loc fara sa stau in preaviz, pentru a beneficia de stimulent pana face copilul 3 ani. Daca nu se accepta demisia si trebuie sa stau in preaviz, influenteaza cu ceva stimulentul?se poate ca pe data de 15 mai sa duc demisia si pe 16 sa imi fac angajarea la noul loc de munca sau trebuie angajarea facuta tot pe data de 15?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:12, 14 Aprilie 2018
1. Demisia fara preaviz este posibila numai in doua situatii :
- angajatorul renunta total la termenul de preaviz

- angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. .
In cazul incetarii c.i.m.cu acordul partilor nu se acorda preaviz.

2. Intr-adevar, data incetarii vechiului c.i.m.= data inceperii activitatii in baza noului c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea locului de muncă Valentina Emanuela Valentina Emanuela Bună! Cum trebuie să procedez la schimbarea locului de muncă,eu fiind în concediu maternal,să primesc stimulentul şi să fiu angajată la noul loc cu 60 ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie după schimbarea locului de munca Luisa0609 Luisa0609 Bună ziua! Am o fetita născută pe 6 sept 2016 și în luna iunie anul curent as vrea sa încep serviciul, numai ca locul de munca pe care îl aveam pana sa ... (vezi toată discuția)
Stimulent Oana Enache Oana Enache Buna ziua ! Am si eu o problema ! Sunt in ccc si o sa incep un nou loc de munca ! Baietelul meu face 1 an si 10 luni pe data de 7 februarie ! Mie imi fac ... (vezi toată discuția)