As dori sa stiu daca, in cazul in care am semnat un contract de munca pentru perioada determinata de 3 luni, sunt obligata sa stau cele 3 luni in compania respectiva.
Potrivit prevederilor art.80 alin. (2) din Codul Muncii "contractul individual de munca pe durata determinata se poate incheia numai in forma scrisa, cu precizarea expresa a perioadei pt. care se incheie".
De asemeni, firesc ar fi fost nici sa nu existe un model prestabilit al contractului de munca (si nici nu este, desi se folosesc, ci exista numai clauze admise de lege si clauze/conditii interzise).
In concluzie, revedeti cu atentie prevederile contractului incheiat (pentru a nu fi acceptat chiar dvs. anumite conditii pagubitoare in cazul unei plecari precum celei prin demisiei/ existenta preavizului/plata unor despagubiri etc.), iar obligatia de a ramane intr-un loc de munca dincolo de vointa dvs. nu exista, deoarece munca silnica a fost de mult interzisa=D>
Neconcurenta
angel_3ro
daca am lucrat la o firma care facea softuri, si vreau sa plec la unul din clienti, pot fi actionata in justitie pe motiv ca pot diculga secrete de servici?
(vezi toată discuția)