avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CM pe perioada determinata

As dori sa stiu daca, in cazul in care am semnat un contract de munca pentru perioada determinata de 3 luni, sunt obligata sa stau cele 3 luni in compania respectiva.

Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 17:30, 28 Octombrie 2009
1. Nu sunteti obligata dar atunci de ce il mai incheiati?
2. De ce nu vorbiti cu angajatorul sa incheiati CIM pe o perioada care sa va convina si dvs.
Nu va poate obliga nimeni sa ramaneti la acel angajator, dar ar fi ideal daca ne-am respecta cu totii angajamentele luate
Potrivit prevederilor art.80 alin. (2) din Codul Muncii "contractul individual de munca pe durata determinata se poate incheia numai in forma scrisa, cu precizarea expresa a perioadei pt. care se incheie".
De asemeni, firesc ar fi fost nici sa nu existe un model prestabilit al contractului de munca (si nici nu este, desi se folosesc, ci exista numai clauze admise de lege si clauze/conditii interzise).
In concluzie, revedeti cu atentie prevederile contractului incheiat (pentru a nu fi acceptat chiar dvs. anumite conditii pagubitoare in cazul unei plecari precum celei prin demisiei/ existenta preavizului/plata unor despagubiri etc.), iar obligatia de a ramane intr-un loc de munca dincolo de vointa dvs. nu exista, deoarece munca silnica a fost de mult interzisa=D>
Puteti demisiona oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajament de fidelitate Marina_B Marina_B Buna ziua, La firma la care lucrez ni se cere sa semnam un \\\"Angajament de fidelitate\\\", in care, printre alte prevederi, se precizeaza ca ne obligam sa ... (vezi toată discuția)
Neconcurenta angel_3ro angel_3ro daca am lucrat la o firma care facea softuri, si vreau sa plec la unul din clienti, pot fi actionata in justitie pe motiv ca pot diculga secrete de servici? (vezi toată discuția)
Clauza stabilitate = eludarea prevederilor ref. la durata maxima a termenului de preaviz Lorena Chirila Lorena Chirila Eu nu am auzit pana acum de posibilitatea stipularii intr-un contract de munca a unei ... clauze de stabilitate, care, intr-un caz concret, suna cam asa: " ... (vezi toată discuția)