avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,
Am inaintat o cerere pt majorare pensie alimentara, acum tatal minorei realizeaza venituri, am expus motivele mele -adica primea 100 lei/luna, nici aia la timp.
Tatal minorei a spus ca are popriri pt impozite neplatite, credit si datorie la Anaf.
Judecatoarea a cerut dovezi ca aceste datorii ale paratului exista, eu intelegand din atitudinea dansei ca prima data tine cont de datoriile dansului si nu de ce spune legea.
Credit am si eu, mai mare decat a lui, fac ore suplimentare sa imi pot creste copilul ... vin sa va intreb, de fapt si de drept, se tine cont de art 728 Noul Cod procedura civila, de art 169 Codul muncii alin 3?
Cum se procedeaza in cazul pluralitatii de creditori si cum se stabileste atunci pensia minorei?
Cu multumiri,
Alina
Cel mai recent răspuns: c_stefania , utilizator 21:46, 7 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic, trebuie să se ţină cont de lege. Acum, depinde şi de venitul său, fiindcă dacă are un venit foarte mare , instanţa nu este obligată să acorde limita maximă de 25% sau cât revine unui copil, dacă aveţi mai mulţi, ci în funcţie de necesităţile minorului.

Buna seara,
A sosit si sentinta prin care s a decis sa se majoreze pensia dar se tina cont de o datorie de 600 ron, lucru care scade, practic, pensia de intretinere cu 50%.
Si, daca doresc exercitarea caii de atac, sa depun recurs la aceeasi instanta.
Este corecta decizia, asa se procedeaza?
Multumesc frumos,
Alina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe cont dellya dellya Buna seara! Tatal meu este pensionar si are poprire pe contul unde incaseaza pensia, de la directia de taxe si impozie locale. Din 834lei pensie ii mai ramane ... (vezi toată discuția)
Prioritate la poprirea pe salariu eugenio74 eugenio74 Am 3 popriri pe salariu, dar in acelasi timp trebuie sa platesc si pensie alimentara pentru copil, care a ramas la fosta sotie, care este suma ce imi poate fi ... (vezi toată discuția)