avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna Ziua
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna Ziua

Am avut contrat cu o firma la care am stat cu chirie un an de zile si am platit 150 euro garantie, la expirarea contractului, am plecat, dar firma respectiva nu mai vrea sa-mi de-a banii inapoi pe garantie.Ce trebuie facut ca sa imi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 21:03, 20 Noiembrie 2009
initial trimiteti-le o notificare. iar daca tot nu va returneaza garantia trebuie sa-i actionati in instanta

Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN, Avocat
In contractul de inchiriere se mentioneaza aceasta garantie ?
Puteti face dovada depunerii de catre dumneavoastra a, acestei garantii ?
La predarea spatiului inchiriat a-ti incheiat un proces verbal de predare primire in care se mentioneaza starea spatiului la data predarii ?
Proprietarul a ridicat vreo pretentie cu ocazia predarii spatiului la data incetarii chiriei.
In conditiile in care nu sunt astfel de pretentii si aveti documentele si dovezile necesare, nu aveti decat sa ii dati in judecata pentru restituirea garantiei.
Acea garantie , in mod normal ar fi trebuit sa va fie restituita , daca si dvs. v ati achitat de toate datoriile pe care le aveti, si aici ma refer la plata utilitatilor, daca asa ati convenit . Exact cum v au explicat si colegii mei, in cazul in care dvs. ati respectat contractul de inchiriere intocmai , iar cei de la firma refuza sa va restituie garantia, aveti posibilitatea de a i actiona in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare prevederi contract inchiriere de catre proprietar ariana03 ariana03 buna ziua as dori sa supun atentiei d-voastra urmatoarea situatie: am inchiriat un spatiu comercial si la data de 1 aprilie mi-a expirat contractul. In data ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi recuperez banii pe chirie spatiu? Mihaela Miki Mihaela Miki Buna ziua! Problema mea este următoarea : am închiriat un spatiu pt a deschide un fast-food in sectorul contractul de închiriere a fost încheiat în data ... (vezi toată discuția)
Refuz restituire garanție Mimosa21 Mimosa21 Bună ziua. Anul trecut am închiriat un spațiu comercial pe firma mea pe un termen de un an de zile de la o alta firmă a cărei proprietate este spațiul ... (vezi toată discuția)