Am avut contrat cu o firma la care am stat cu chirie un an de zile si am platit 150 euro garantie, la expirarea contractului, am plecat, dar firma respectiva nu mai vrea sa-mi de-a banii inapoi pe garantie.Ce trebuie facut ca sa imi recuperez banii?
In contractul de inchiriere se mentioneaza aceasta garantie ?
Puteti face dovada depunerii de catre dumneavoastra a, acestei garantii ?
La predarea spatiului inchiriat a-ti incheiat un proces verbal de predare primire in care se mentioneaza starea spatiului la data predarii ?
Proprietarul a ridicat vreo pretentie cu ocazia predarii spatiului la data incetarii chiriei.
In conditiile in care nu sunt astfel de pretentii si aveti documentele si dovezile necesare, nu aveti decat sa ii dati in judecata pentru restituirea garantiei.
Acea garantie , in mod normal ar fi trebuit sa va fie restituita , daca si dvs. v ati achitat de toate datoriile pe care le aveti, si aici ma refer la plata utilitatilor, daca asa ati convenit . Exact cum v au explicat si colegii mei, in cazul in care dvs. ati respectat contractul de inchiriere intocmai , iar cei de la firma refuza sa va restituie garantia, aveti posibilitatea de a i actiona in instanta.