Buna ziua,
In urma cu vreo 15 ani am cumparat o cladire din caramida, foarte solida, folosita de comunisti drept magazie de cereale. Am transformat-o in casa, inlocuind ferestrele cu termopan, construind ziduri despartitoare si facand camere, inlocuind acoperisul, n-am umblat la structura cladirii. In exterior nu am construit nimic. Nu am cerut autorizatie de construire considerand ca in interior nu e nevoie, asa cum e in UE. Am procedat legal? Acum vreau s-o vand, in actul de proprietate scrie Mgazie de cereale, dar in realitate acum e casa de locuit. Am cadastru la cladire si pamantul din jur, facut atunci cand am cumparat. Cum sa procedez? Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc!
Nu ati procedat legal. Solicitati prin certificat de urbanims, avize ,autorizatie de construire , chiar daca ati facut deja acest lucru, amenajare, compartimentare, si schimbare de destinatie a magaziei. Faceti mentiunea ca interiorul se compartimenteaza prin rigips, etc. Trebuie proiect de arhitectura .
Cel mai important lucru e că ați schimbat destinația clădirii. În consecință, se aplică standarde diferite, de unde și necesitatea documentării și a verificării ei. Problemele apar mereu la vânzare
Multumesc pentru raspuns Trebuie facut un nou cadastru pentru camerele construite in interior? Pe ce act se inlocuieste denumirea de magazie de crereale(asa cum apare pe actul meu de vanzare cumparare in aceea de casa de locuit sau imobil, etc. Daca da, cine face aceasta schimbare?
Va multumesc mult
obiectul autorizatiei de construire va fi modificare imobil si schimbare destinatie. cu proiect, calcule, desene, avize, executie,...pentru asta vorbiti cu un arhitect. dupa ce aveti autorizatia, faceti receptia lucrarii, intocmiti cartea tehnica a constructiei. pe baza acestor documente veti putea intabula constructia cu destinatie de locuinta. cu scuze daca mi-a scapat ceva
Acte cadastru
xxx_paulll
Buna seara.Dorec sa cumpar o casa prin programul \\"Prima Casa\\",dar nu mi-ai fost acceptate actele deoarece casa pe care o vreau,in cadastru,autorizatie de ... (vezi toată discuția)