avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Magazie transformata in casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Magazie transformata in casa

Buna ziua,
In urma cu vreo 15 ani am cumparat o cladire din caramida, foarte solida, folosita de comunisti drept magazie de cereale. Am transformat-o in casa, inlocuind ferestrele cu termopan, construind ziduri despartitoare si facand camere, inlocuind acoperisul, n-am umblat la structura cladirii. In exterior nu am construit nimic. Nu am cerut autorizatie de construire considerand ca in interior nu e nevoie, asa cum e in UE. Am procedat legal? Acum vreau s-o vand, in actul de proprietate scrie Mgazie de cereale, dar in realitate acum e casa de locuit. Am cadastru la cladire si pamantul din jur, facut atunci cand am cumparat. Cum sa procedez? Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 10:25, 29 Mai 2018
Daca modificarile efectuate s-au facut inainte de 2001 fara autorizatie, puteti solicita o adeverinta de la primarie care sa confirme acest lucru, un certificat fiscal, si in baza acestor 2 documente topograful va face actualizarea cartii funciare. Notarul nu va face actul de vanzare-cumparare atata timp cat cartea funciara nu reprezinta realitatea de pe teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea destinatiei unui imobil? CAMGZN CAMGZN [b]Buna ziua[/b]. [b]CE TREBUIE FACUT[/b] pentru a schimba destinatia unui imobil care acum figureaza la fisc ca <spatiu comercial> pentru care ni s-a ... (vezi toată discuția)
Greseala notariala la un act de vanzare cumparare cu uzufruct viager test_testare test_testare Buna ziua. Am cumparat un teren (y1 m.p)cu casa si anexe printr-un act de vanzare cumparare cu uzufruct de la parintii mei In planul imobilului este trecut ... (vezi toată discuția)
Acte cadastru xxx_paulll xxx_paulll Buna seara.Dorec sa cumpar o casa prin programul \\"Prima Casa\\",dar nu mi-ai fost acceptate actele deoarece casa pe care o vreau,in cadastru,autorizatie de ... (vezi toată discuția)