avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Coplătitor banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Coplătitor banca

Buna ziua, va rog sa ma ajutați cu o lămurire in privința unui credit. Mai exact am un credit Prima Casa de 4 ani de zile iar la momentul obținerii creditului nu ma încadram financiar sa obțin singura creditul și am avut nevoie de un coplătitor. In prezent coplătitorul dorește sa iasă din acest contract întrucât nu mai avem nici o legătura și dorește sa obțină și el un credit in interesul sau. Financiar acum ma încadrez sa susțin creditul singura, veniturile mele au crescut, banca mi-a făcut analiza financiară și mi-a spus ca ma încadrez însă refuza sa îmi scoată coplătitorul din contract fără nici un motiv . Este legal acest lucru? De un an de zile fac cereri la banca atât eu cât și coplătitorul. Menționez ca ratele au fost plătite mereu la timp, fără nici o întârziere și nici eu sau coplătitorul nu avem alte rate sau datorii. Banca încearcă sa ma constrângă sa aduc un alt coplătitor deși eu ma încadrez financiar singura pt credit și asta mi au confirmat. Nu doresc sa aduc un alt coplătitor tocmai din acest motiv. Este normal și legal sa îmi refuze acest drept?
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2018
alinacond10, utilizator
Cel mai recent răspuns: alinacond10 , utilizator 12:47, 17 Aprilie 2018
e legal ca aveti un contrtact semnat, nu puteti obliga banca sa vi-l scoata si nici macar sa il inlocuiasca. Aduceti un alt coplatitor.
Daca nu veti mai putea plati ratele si ajungeti sa pierdeti casa, pt diferenta e mai usor de recuperat de la doi decat de la unul ..priviti lucrurile si din partea cealalta.
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator
Tind sa va contrazic, El este doar coplatitor nu si coproprietar. Atat timp cat coplatitorul isi manifesta intentia de a iesi din credit intrucat noi nu pastram nici un fel de legatura si il afecteaza pe el pt a-si lua un credit trebuie sa existe o solutie. Ganditi-va ca daca creditul se deruleaza cu el ca si coplatitor si mie mi se intampla ceva peste ani de zile ,el va fi cel care va prelua creditul si va beneficia de apartament ceea ce nu este normal.
Iar in ceea ce priveste faptul ca imi spuneti ca daca voi ajunge in imposibilitatea de a plati ratele la banca ce se intampla, va spun ca am fost analizata financiar de catre banca, S-a facut evaluarea apartamentului din prezent comparativ cu creditul pe care il mai am de achitat si apartamentul valoreaza mai mult acum decat pretul initial(au crescut preturile apartamentelor) plus ca suma pe care o datorez la banca a scazut platind in toti acesti ani.
Ganditi-va ca daca creditul se deruleaza cu el ca si coplatitor si mie mi se intampla ceva peste ani de zile ,el va fi cel care va prelua creditul si va beneficia de apartament ceea ce nu este normal.

Nu am cum sa gandesc asa.. nu va beneficia de ap, nici daca va ajunge sa plateasca ratele, va putea cere banii de la mostenitori.

Atat timp cat coplatitorul isi manifesta intentia de a iesi din credit intrucat noi nu pastram nici un fel de legatura si il afecteaza pe el pt a-si lua un credit trebuie sa existe o solutie.

Atata timp cat a semnat un contract, e numai problema lui ca vrea sa iasa.. solutii se gasesc, dar cu acordul bancii. V-a oferit o solutie.. daca vrea sa iasa el, gasiti altul.
Cand ati facut contractul, nu i-ati promis ca il scoateti dupa un timp, asa ca el si-a asumat rolul asta pe toata perioada contractului.
Ca sa fiu mai explicita, insusi banca mi-a dat aceste 2 variante: 1 daca ma incadrez singura financiar sa raman singura pe credit si 2 daca nu ma incadrez financiar sa sustin creditul sa aduc un alt coplatitor.
Am ales varianta in care sa raman singura pe credit si mi-au impus o serie de conditii: sa aduc un venit net in suma X, sa fac evaluarea apartamentului contracost, sa aduc o serie de acte de pe apartament (care au implicat timp si bani din partea mea).
Dupa ce am urmat toti pasii indicati de banca, mi s-a trasnmis de catre consilierul de credit ca analiza financiara este buna si ca ma incadram chiar si cu un venit mai mic.
Raspunsul final a fost respins cu motivatia ,, totusi vrem un alt coplatitor pt ca asa a fost facut creditul la inceput".
Vi se pare normal? De ce mi s-a mai oferit aceasta optiune si nu mi s-a spus din start ca nu am decat optiunea cu schimbarea coplatitorului?Aici este problema mea si asta nu accept ca nu exista o motivatie. Am cerut un raspuns scris cu motivatia refuzului din partea bancii la acest dosar pe care eu l-am facut si sunt in asteptare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - apartament cu credit ipotecar anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine ca sunt foarte stresata si nu mai stiu cum sa rezolv problema. Am divortat pe cale amiabila din culpa comuna. Acum ... (vezi toată discuția)
Lesire girant coplatitor din contractul de credit, dupa divort TOS55555 TOS55555 Dupa divort,partaj,fostul sot ramane cu casa pt care exista credit ipotecar si la care sunt eu sunt girant,iar mama coplatitor.El nu vrea sa modifice ... (vezi toată discuția)
Datorie credit ipotecar ContSters243801 ContSters243801 in 2007 am cumparat un apartament cu credit ipotecar cu 65000 de euro si am facut o ipoteca de 51000 de mii la banca iar diferenta am platito din economii ... (vezi toată discuția)