avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... firma curatenie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

firma curatenie bloc

Citez din procesul verbal "Propietari de ap au fost convocati in sedinta pentru stabilirea modului de plata al firmei decuratenie.Majoritatea a decis ca aceasta suma sa se imparta pe numarul de persoane.In incheierea p.v. se mentioneaza ca adunarea generala va hotari ce se aproba deoarece este forul tutelar de a decide." Este corecta aceasta decizi?
Cel mai recent răspuns: soorin , utilizator 14:34, 21 Aprilie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Costurile aferente curateniei imobilului se repartizeaza in conformitate cu dispozitiile in vigoare
Proprietarii nu au competenta sa dispuna hotarari care contravin prevederilor legale in vigoare
Conform legii, curatenia se plateste pe cota indiviza (suprafata utila), colectarea deseurilor menajere de catre firma de salubrizare se plateste pe nr. de persoane prezente.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
presupunem ca se ajunge in instanta cu vreo plagere: acolo judecatorul va spune ca aceasta curatenie se repartizeaza dupa cota de proprietate. Asta trebuie sa aveti in vedere.
Pe cei cu firma de curatenie, nu-i prea doare capul de suprafetele utile ale apartamentelor.
Am intalnit multe cazuri in care patronul zice/negociaza cu cei de la asociatie, un pret fix pe apartament (indiferent de SU), de exemplu, de 6lei/apt/luna (sau alta suma) si chiar prevede acest lucru in contract: imobil cu 120 apt x 6 lei/apt. = 720 lei/luna. Atunci administratorul trebuie sa repartizeze pe LP cate 6 lei/luna pe fiecare apt.
Legea permite si acest mod de repartizare.
Stima, AG.

Alte discuții în legătură

Repartizarea salariului administratorului in asociatiile de proprietari Rusty Rusty Buna ziua! Cheltuielile cu salariile sau remuneratiile pentru administrator se repartizeaza, conform Legii 230 si HG 1588 din 2007, in functie de cota-parte ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli poparlan poparlan daca se incheie un contract de prestari de servicii pe nr de apartamente distributia platii se face conf lege 230 CAPITOLUL VI Cheltuielile asociaţiei de ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu femeie de servici ContSters122354 ContSters122354 as dori o lamurire va rog, suntem o asociatie formata din vreo 4 blocuri, in total in jur de 7-8 scari. ceea ce ma intereseaza este cum se face calculul ... (vezi toată discuția)