avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... firma curatenie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

firma curatenie bloc

Citez din procesul verbal "Propietari de ap au fost convocati in sedinta pentru stabilirea modului de plata al firmei decuratenie.Majoritatea a decis ca aceasta suma sa se imparta pe numarul de persoane.In incheierea p.v. se mentioneaza ca adunarea generala va hotari ce se aproba deoarece este forul tutelar de a decide." Este corecta aceasta decizi?
Cel mai recent răspuns: soorin , utilizator 14:34, 21 Aprilie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
@drmp,
Legea permite si lasa la latitudinea as. prop. mai multe posibilitati de repartizare a unor servicii. Iata, daca discutam acum despre serviciile de curatenie, incheiate cu o firma specializata si asociatia a negociat un anumit pret pe apartament (este un procedeu agreeat de aceste firme), asociatia poate face repartizarea costurilor cu serviciile de cureatenie, proportional cu cpi a fiecarui proprietar sau, asa cum s-a negociat cu firma, adica lei/apt./luna si nu se supara nimeni, mai ales daca acest lucru este hotarat in AG a membrilor, in decizia com. ex. sau aceasta chestiune este prinsa in acordul de asociere.
Se stie ca firmele de curatenie executa aceste servicii si in exteriorul blocurilor, cand notiunea de cpi diferita a proprietarilor nu mai are ce cauta.
Apoi,informatiile sunt si mai usor de urmarit si tinut minte (stiu ca am de achitat curatenia, 6,00 lei/luna, nu 5,87 lei sau 6,23 lei/luna), intelegeti? Mai mult, Legea permite acest mod de repartizare. Eu il gasesc mult mai practic. Sigur, ca suma totala a unui contract o pot repartiza si dupa nr. de la pantofi a fiecarui proprietar, pentru ca nu muncesc mai mult sau mai putin pentru o repartizare dupa cpi sau pe apartamente.
Cred ca am raspuns intrebarii initiatorului acestui topic, cu mentiunea ca AG a membrilor emite hotarari, iar com. executiv emite decizii.
Da e adevarat,contractul e pret fix,nu e stabilit pe persoane sau apartamente.Repartizarea in cazul acesta ar trebui facuta dupa cpi si nu pe numarul de persoane care locuiesc.Nici o firma de curatenie nu incheie contract pe numarul de persoane.Vom ajunge sa punem la intrarea in bloc semnul cu accesul persoanelor straine interzis sau cu exceptia riveranilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea salariului administratorului in asociatiile de proprietari Rusty Rusty Buna ziua! Cheltuielile cu salariile sau remuneratiile pentru administrator se repartizeaza, conform Legii 230 si HG 1588 din 2007, in functie de cota-parte ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli poparlan poparlan daca se incheie un contract de prestari de servicii pe nr de apartamente distributia platii se face conf lege 230 CAPITOLUL VI Cheltuielile asociaţiei de ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu femeie de servici ContSters122354 ContSters122354 as dori o lamurire va rog, suntem o asociatie formata din vreo 4 blocuri, in total in jur de 7-8 scari. ceea ce ma intereseaza este cum se face calculul ... (vezi toată discuția)