avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune in contract - vanzare cumparare auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune in contract - vanzare cumparare auto

Buna ziua

Am achizitionat o masina second hand. Persoana de la care am luat masina sustine ca nu imi da cartea de identitate doar cand o sa o inmatriculez. Am dat un avans, mi-a dat masina si certificatul de inmatriculare, urmand ca restul de acte sa le primesc in data de XX si sa dau restul de bani. Toate acestea sunt stipulate intr-un contract, de mana. Persoana nu mai raspunde la telefon. Masina nu este pe numele lui, este pe un "var" de-a lui, eu nu il cunosc. Data XX a trecut.
Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Este caz penal, pot sa-l acuz de inselaciune? Eu cum imi recuperez banii daca masina este a unui "var" de-a lui
Cel mai recent răspuns: Andre@ , utilizator 14:51, 27 Noiembrie 2024
Ma tem pt dvs ca e vorba de o neintelegere civila.
Puteti sa faceti insa si plangere penala chiar daca sansele de reusita sunt minime si depind de ceea ce declara vanzatorul...

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc pentru raspunsul promt.
Mai am o nelamurire, care este cea mai simpla metoda de a-mi recupera banii sau actele masinii.
Pe cale amiabila am incercat si nu a mers. (telefonic, nu raspunde)
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
kalinb, utilizator
Depinde de ce este scris in contractul respectiv (intrucat am inteles ca nu vorbim de un contract standard-cum e cel de la inmatriculari auto).
Va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc prin intermediul caruia sa-i faceti o oferta reala de plata urmata de consemnarea respectivei sumei la CEC.

Dupa aceasta etapa daca tot nu da roade il veti actiona in judecata in cadrul unui proces civil.

Av. Adrian Posdarie
Inselaciune pe fata;in situatia in care detinatorul masinii incheie inscris de mana =valoare O,avand cunostiinta ca masina este proprietatea unui tert,totusi percepe avans,dupa care refuza sa isi asume responsabilitatea sa dea curs apelurilor telefonice cat si sa se prezinte la data convenita in inscrisul de mana.
Incercati initial notificare prin executor cu termen limita .Daca respectivul nu da curs notificari,pentru a dovedi buna credinta si a evita ulterioare interpretari sau acuze nejustificate,consemnati suma diferenta in cont la unitate cec si promovati actiune in instanta
adrian.posdarie a scris:

Depinde de ce este scris in contractul respectiv (intrucat am inteles ca nu vorbim de un contract standard-cum e cel de la inmatriculari auto).
Va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc prin intermediul caruia sa-i faceti o oferta reala de plata urmata de consemnarea respectivei sumei la CEC.

Dupa aceasta etapa daca tot nu da roade il veti actiona in judecata in cadrul unui proces civil.

Av. Adrian Posdarie

Aceasta varianta va pune la adapost de anumite smecherii de rea-credinta din partea cocontractantului.

Alte discuții în legătură

Vanzari utilaje agricole catre banci mary6 mary6 Buna ziua.In anul 2016 am dorit sa achizitionez o combina agricola second hand,de la o persoana fizica in urma unui anunt postat online.Am platit un avans ... (vezi toată discuția)
De curand am achizitionat o masina second hand, neinmatriculata ... Miha111 Miha111 De curand am achizitionat o masina second hand, neinmatriculata de la un dealer auto. Toate bune si frumoase pana in momentul in care am achitat avansul. Din ... (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)