avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație făcută de bunica mea în vârstă de 88 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație făcută de bunica mea în vârstă de 88 ani, nedeplasabilă și neștiutoare de carte. Pot eu, în calitate de unic moștenitor, să solicit anularea/revocarea donației?

Buna ziua!
Daca bunica mea in varsta de 88 ani, nedeplasabila si nestiutoare de carte, a donat unei persoane un teren arabil, fara a fi asistata de o autoritate tutelara si fara vreun document medical din care sa reiasa ca este apta pt a face donatii, eu, in calitate de unic mostenitor, pot sa solicit anularea/revocarea donatiei? Si daca pot, aceasta cerere de anulare se intocmeste inainte sau dupa decesul bunicii?
Mentionez si faptul ca persoana care a primit donatia a intrat in posesia documentelor (titlu de proprietate, certificat fiscal, extras cf) in mod suspicios, deoarece actele, in original, sunt la mine.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Silvia Ionela , utilizator 21:38, 19 Aprilie 2018
Am discutat cu notarul care a intocmit actele si am vazut dosarul.

raluk0207 a scris:

De unde stiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Juridic m.stef m.stef in 1996 mama a suferit un accident vascular cu o coma de o luna apoi si-a revenit cu o paralizie partiala urmand medicatie neurologica in anul 2001 a incheiat ... (vezi toată discuția)
Donatie supermoni supermoni daca un act de donatie poate fi atacat in justitie si de catre cine (vezi toată discuția)
Cumparare imobil dobandit prin donatie Corina_R Corina_R Buna ziua, Intentionez sa cumpar prin contract vanzare-cumparare, un imobil (casa + teren) dobandit de actualul proprietar prin donatie de la o matusa de ... (vezi toată discuția)