avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... oferta angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

oferta angajare

Buna ziua,
Stie cineva daca exista o noua reglementare in sensul in care la angajare inainte sa se semneze contractul de munca trebuie semnata de amble parti angajat si angajator o oferta de angajare?
Este obligatoriu un astfel de document?

Cel mai recent răspuns: ella_v , utilizator 22:24, 14 Mai 2011
Buna ziua!
Conform legislatiei in vigoare, la angajarea in munca este obligatorie incheiere unui contract de munca .
Cu stima !
alissa_francesca a scris:

Buna ziua,
Stie cineva daca exista o noua reglementare in sensul in care la angajare inainte sa se semneze contractul de munca trebuie semnata de amble parti angajat si angajator o oferta de angajare?
Este obligatoriu un astfel de document?




Inaintea semnarii contractului si a inceperii muncii, se prezinta de catre angajator o informare, care, contine elementele din viitorul contract, adica si nu limitat la:
- locul muncii;
- data de la care urmeaza sa inceapa munca;
-programul;
-functia;
-salariul, etc.
Da, este obligatoriu, conf.art. 17 din Codul Muncii si poate fi numita "oferta" daca contine elementele care se intentioneaza a fi trecute in contractul de munca.
Este vorba de JOB OFFER semnata de angajator prin care ti se ofera jobul respectiv cu remuratia, beneficiile si conditiile de munca aferente. La aceasta oferta candidatul poate semna de primire/luare la cunostinta si trebuie sa raspunda la ea. Dar nu este obligatoriu sa fie semnata de ambele parti!:((
"namiru" spune de informarea continutului ctr de munca, document obligatoriu semnat dpdv al legislatiei muncii. Eu vorbesc de un document necesar dpdv al resurselor umane.
Initiatorul topicului, sa citeasca atent art. 17 din Codul Muncii. ;)

Alte discuții în legătură

Precontract la contractul individual de munca pascaliudragos pascaliudragos Salutare ! Am si eu o intrebare in cazul in care ma puteti ajuta. Inainte sa ma angajez la noul job in martie 2010 am semnat un precontract sa-i spunem,asa ... (vezi toată discuția)
Oferta angajare Tanath89 Tanath89 Buna ziua. Am urmatoarea nelamurire. In momentul de fata mi-am dat demisia de la locul actual, incetarea contractului s-a facut prin intelegerea ambelor parti. ... (vezi toată discuția)
Oferta de angajare lizuca21 lizuca21 Buna seara, Ce implicatii juridice poate avea o oferta de angajare a unui angajator? Adica daca un candidat care semneaza o oferta de angajare este ... (vezi toată discuția)