avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar dauna suspendat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar dauna suspendat

Buna ziua,
In data de 08.03.2018 am fost implicat intru-un usor accident in care am fost acrosat de un conducator auto in timp ce mergea cu spatele fara sa se asigure, acesta si-a recunoscut vina dandu-mi asigurarea. In data de 09/03.2018 am mers la un birou de asigurari unde am intocmit o contatare amiabila in care fiecare a descris evenimentul cum stia mai bine, (desene, declaratii etc). Dupa aceea am sunat la call center ]EDITAT] pentru programare in vederea constatarii in fata agentului constatator, aceasta avand loc in data de 13.03.2018. Am ajuns acolo la ora stabilita unde impreuna cu agentul am constat daunele masinii mele, la scurt timp a ajuns si celalalt conducator urmand a se face constatare si la masina acestuia. Am plecat de acolo cu nota de constatare urmand sa astept raspunsul de la firma de asigurari.
La cateva zile diferenta am primit acasa o instiintare in care EDITAT] ma anunta ca se efectueaza investigatii suplimentare deoarece din poze si declaratii nu reiese ca se puteau produce daunele actuale. In data de 28.03.2018 am fost contacta de un anume domn de la departamentul antifrauda spunandu-mi ca daca nu imi retrag dosarul pana in data de 02.04.2018 va fi depusa plangere penala impotriva mea pentru frauda in asigurari, constituire grup infractional etc., intimidare primita si pe mail de mine si de celalalt conducator, eu nu mi-am retras dosarul, iar pana in prezent nu am mai fost contactat de cineva.
La constatare masinile nu au fost puse una langa alta pentru a vedea daca se potrivesc loviturile, au fost facute doar poze si masurata inaltimea cu bara aceea gradata.
Intrebarea mea este ce mai pot face in continuare?
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: ovid33 , utilizator 09:32, 18 Aprilie 2018
Buna ziua,

1. Dvs. cunoasteti exact situatia de fapt.
2. Potrivit Normei RCA, evaluarea avariilor şi întocmirea procesului-verbal de constatare se fac prin coroborarea informaţiilor, printre altele si in urma investigaţiilor privind dinamica accidentului.
3. Potrivit Art. 21 din Legea RCA:
(3) Deschiderea procedurii privind efectuarea investigaţiilor se face de către asigurător dacă există indicii temeinice asupra producerii evenimentului, în baza unui raport de expertiză realizat de un expert autorizat, şi dacă acesta a notificat în scris persoana prejudiciată/asiguratul, în termen de 5 zile lucrătoare de la data deschiderii dosarului de daună şi întocmirea procesului-verbal de constatare, cu privire la intenţia de a desfăşura investigaţii.
Dacă în urma cercetărilor efectuate s-a constatat faptul că despăgubirea se cuvine persoanei prejudiciate, se aplică dispoziţiile art. 11 alin. (2) lit. d).
Necomunicarea notificării privind intenţia de a desfăşura investigaţii în termenul de 5 zile decade asigurătorul RCA din acest drept, fiind obligat la plata despăgubirii.
Rezultatul motivat al investigaţiilor se comunică părţii prejudiciate în termen de 3 zile lucrătoare de la finalizare, dar fără a depăşi termenul prevăzut la alin. (1) (30 de zile de la data înaintării cererii de despăgubire de către asigurat ori de către partea prejudiciată,).
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.
Intrebarea mea este daca au voie sa foloseasca metoda asta de intimidare, pentru ca eu asa o vad si ce valoare are mailul primit in instanta? pentru ca probabil acolo o sa se ajunga intr-un final.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda conform normelor csa dextar dextar Salutare tuturor masina unui prieten a fost implicat intr-un eveniment rutier in urma cu 1 an si ceva, cei de la firma de asigurari [EDITAT] au refuzat sa il ... (vezi toată discuția)
Asigurare accident rutier, vatamare corporala alextss alextss Buna ziua, sa luam un caz cum ar fi următorul. Persoana vatamata a fost victima a unui accident rutier aflandu-se in mașina șoferului vinovat ... (vezi toată discuția)