Buna ziua! Am si eu o nelamurire privind salariul dupa intoarcere din CIC, respectiv, daca exista vreo baza legala pt alinierea salariului meu, cu celelalte, avand in vedere faptul ca s-au marit toate salariile din firma.
Povestea e asa: cand am plecat in CIC, aveam cel mai mic salariu din firma, lucram ca asistent manager. La intoarcerea din CIC, deja angajasera alta persoana pe postul meu, pe un salariu mai mare. Teoretic, mi s-a pastrat postul, practic insa, mi s-a spus ca nu se mai poate sa indeplinesc aceleasi atributii, pt ca deja au pe altcineva, oferindu-mi-se alte atributii. In urma unei discutii cu angajatorul, acesta mi-a a adus la cunostinta faptul ca salariul minim din departamentul in care lucram, a fost marit, in consecinta il va alinia si pe al meu, insa voi primi diferenta sub forma unui bonus, pt o perioada de 6 luni (atat cat sunt protejata de lege impotriva concedierii). Dupa modificarile privind plata contributiilor, am discutat din nou, si mi s-a spus ca odata cu cresterea salariului brut, acest bonus va fi integrat in salariu, astfel incat eu sa primesc aceeasi suma, sub forma unui singur venit: salariul. Acum aflu de la contabilitate ca nu a fost inclus. Salariul mi-a fost marit, insa tot este sub nivelul celui mai mic salariu din departament, si din firma.
Stiam ca exista o baza legala prin care angajtorul este obligat sa-mi dea salariul egal cu cel al persoanelor care sunt pe aceeasi pozitie cu mine, in conditiile in care salariul pt aceasta pozitie a crescut in perioada in care eu am fost in.CIC.
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
18:53, 16 Aprilie 2018