Buna ziua! Am o intrebare: M-am reintors la munca, deprtamentul in care lucram nu mai exista. Am convenit cu sefii mei sa lucrez pe o alta pozitie, 1 an de zile, pana ce copilul va implini 3 ani. Functia pe care mi-au dat-o este pe un alt departament, cu mai multe atributii, cu preogram prelungit, salariu insa mi-a ramas acelasi. INtrebarea mea este: este legal sa raman pe aceeasi functie, din departamentul care nu mai exista? nu sunt obligati sa ma treaca pe noul post, care nu are nimic de-a face cu cel pe care eram inainte? PS; eu cred ca acest lucru se intampla deoarece nu vor sa imi mareasca salariul, pe postul vechi fiind incadrata cu studii medii, noul post cerand studii superioare (pe care eu le am) insa automat ar trebui sa imi cresca si salariul? Multumesc,
Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.
In speta, in cazul in care s-a desfiintat locul de munca, angajatorul va trebui sa va ofere un alt loc de munca echivalent. - acelasi salariu , un alt post asemanator cu cel desfiintat (studii, vechime etc.).
Buna ziua! Va multumesc pentru raspuns. Si totusi daca ei mi-au dat alt post, cu atributii diferite, trebuie sau nu sa se incheie act aditional? este legal sa fiu trecuta in continuare pe postul vechi, daca departamentul nu mai exista|? Multumesc
Trebuia sa se incheie un act aditional la c.i.m. sau la decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii , trebuia sa se mentioneze postul oferit ,motivele care au dus la asa ceva si sa anexeze fisa postului.
Si totusi cei de la Resurse Umane spun ca firma nu are post vacant...desi eu lucrez ca si ceilalti colegi din departament, pe un salariu mult mai mic, si totusi in acte apar cu pozitia veche. Ce pot face in aceasta situatie? Va multumesc mult,