avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintoarcerea din CCC, departamentul nu mai exista
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintoarcerea din CCC, departamentul nu mai exista

Buna ziua! Am o intrebare: M-am reintors la munca, deprtamentul in care lucram nu mai exista. Am convenit cu sefii mei sa lucrez pe o alta pozitie, 1 an de zile, pana ce copilul va implini 3 ani. Functia pe care mi-au dat-o este pe un alt departament, cu mai multe atributii, cu preogram prelungit, salariu insa mi-a ramas acelasi. INtrebarea mea este: este legal sa raman pe aceeasi functie, din departamentul care nu mai exista? nu sunt obligati sa ma treaca pe noul post, care nu are nimic de-a face cu cel pe care eram inainte? PS; eu cred ca acest lucru se intampla deoarece nu vor sa imi mareasca salariul, pe postul vechi fiind incadrata cu studii medii, noul post cerand studii superioare (pe care eu le am) insa automat ar trebui sa imi cresca si salariul? Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 19 Septembrie 2018
Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

In speta, in cazul in care s-a desfiintat locul de munca, angajatorul va trebui sa va ofere un alt loc de munca echivalent. - acelasi salariu , un alt post asemanator cu cel desfiintat (studii, vechime etc.).
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua! Va multumesc pentru raspuns. Si totusi daca ei mi-au dat alt post, cu atributii diferite, trebuie sau nu sa se incheie act aditional? este legal sa fiu trecuta in continuare pe postul vechi, daca departamentul nu mai exista|? Multumesc
Trebuia sa se incheie un act aditional la c.i.m. sau la decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii , trebuia sa se mentioneze postul oferit ,motivele care au dus la asa ceva si sa anexeze fisa postului.
Si totusi cei de la Resurse Umane spun ca firma nu are post vacant...desi eu lucrez ca si ceilalti colegi din departament, pe un salariu mult mai mic, si totusi in acte apar cu pozitia veche. Ce pot face in aceasta situatie? Va multumesc mult,
Sesizati ITM-ul cu privire la aceste aspecte.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aliniere salariu dupa intoarcerea din cic Antonia17 Antonia17 Buna ziua! Am si eu o nelamurire privind salariul dupa intoarcere din CIC, respectiv, daca exista vreo baza legala pt alinierea salariului meu, cu celelalte, ... (vezi toată discuția)
reintoarcere salariata ccc - pe alt post? rrramor rrramor La intoarcerea din CCC, postul pe care il ocupase salariata nu mai este disponibil ( s-a restructurat). I se poate oferi un alt post? in alt departament? cu un ... (vezi toată discuția)
Diminuare salariu dupa intoarcerea din concediu de crestere copil marif marif La intoarcerea din CIC postul a fost desfintat, dar s-a facut o alta propunere. Postul propus este sub cel avut initial, deci si salariul de incadrare este ... (vezi toată discuția)